'SVE SAM MU TO REKAO U LICE'

Ante Čačić oštro na ministra, ovaj ostao hladan

03.04.2012 u 17:26

Bionic
Reading

Tijekom dana u Zagrebu su održane dvije odvojene tiskovne konferencije s jednim zajedničkim nazivnikom. U Dinamu se u dugačak red otvorenih oponenata ministra Željka Jovanovića stao i trener prve momčadi Ante Čačić, dok sam ministar na svom obraćanju nije želio polemizirati s iskusnim strategom

Čačić inače kotira kao uglađeni govornik. Javne konflikte ne izbjegava, ali retoriče sposobnosti mu dozvoljavaju da probleme riješi elegantno. Bez pretjeranih tenzija. No, kada je na dnevni red došao ministar Jovanović kočnice su mu popustile. Nije psovao, niti blizu, ali je ministra okvalificirao kao radnika bez ideje. Petominutni govor zaključio je tvrdnjom da je ministru već na Kantridi to sve rekao u lice.

Od 2.12 Čačić se preusmjerava na ministra

U sjedištu svoga ministarstva Željko Jovanović je dobio priliku odgovoriti novom oponentu iz maksimirskih redova, ali samo je dao pozdraviti Dinamovog trenera uz opširnu elaboraciju kako je on ministar sa širim portfeljom od sporta i kako mu je već pomalo zamorno da ga se povezuje samo s obračunom s nogometnim vlastodršcima.

Ministrov opširan odgovor