uvredljivi slogani

Berlinske vlasti: Djeca šire mržnju na propalestinskim prosvjedima

07.10.2024 u 21:51

Bionic
Reading

Berlinske vlasti optužile su prosvjednike na propalestinskim skupovima u gradu da sve više koriste djecu i mlade za širenje mržnje.

"Maloljetnici se sve češće zlorabe za skandiranje na prosvjedima i masovno huškanje ljudi", rekla je u ponedjeljak pokrajinska ministrica unutarnjih poslova Iris Spranger odboru berlinskih zastupnika zabrinutih zbog ekstremizma i drugih sigurnosnih prijetnji.

"Oni koji žele širiti mržnju i huškati ih namjerno koriste", rekla je.

Spranger je priznala da slike iz izraelske vojne ofenzive u Pojasu Gaze uznemiruju ljude, ali da prosvjednici ne smiju djelovati s mržnjom. Navela je da neki prosvjednici namjerno dovode u pitanje vladavinu prava.

"Djeca i tinejdžeri ne bi smjeli prisustvovati prosvjedima bez pratnje odraslih, a kamoli uzvikivati ​​uvredljive slogane. To je ono što se trenutno događa, ne samo u Berlinu, već i u drugim zemljama", dodala je.

Šef berlinske policije Roman Seifert rekao je da je policija u petak ponovno identificirala djecu na prosvjedima "koja su uzvikivala parole i provocirala".

Protiv roditelja je pokrenuta istraga zbog sumnje da su prekršili svoju dužnost skrbi za djecu, rekao je.

U ponedjeljak, na godišnjicu smrtonosnog napada na Izrael koji je predvodila palestinska radikalna islamistička skupina Hamas, policija je priopćila da se ponovno očekuje više od tisuću prosvjednika u berlinskoj četvrti Neukölln, koja je središte propalestinskog aktivizma u gradu.