predsjednički izbori

Otresiti Biden debelo iza alternativnih demokratskih kandidata u ključnim državama

17.07.2024 u 22:00

Bionic
Reading

Američki potpredsjednik Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris trenutno su po podršci birača iza četvero alternativnih demokratskih predsjedničkih kandidata, prema istraživanju provedenom na 15.000 glasača u sedam ključnih država

Senator iz Arizone Mark Kelly, guverner Marylanda Wes Moore, guverner Pennsylvanije Josh Shapiro i guvernerica Michigana Gretchen Whitmer nadmašili su predsjednika Bidena, baš kao i potpredsjednica Harris s nešto manjom prednošću od ostalih, utvrdio je BlueLabs Analytics.

'Glasači traže novo lice. Oni koji su bliže aktualnoj administraciji imaju relativno lošije rezultate od ostalih testiranih kandidata', navodi se u opisu ankete, a prvi je o tome izvijestio Politico.

  • +12
Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: SAUL LOEB / AFP / Profimedia

Istraživanje je pokazalo da su neki glasovi došli od birača republikanskog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, kao i od neodlučnih te glasača trećih strana.

Tri posto potencijalnih Trumpovih birača glasalo bi za demokratsku alternativu Bidenu.

  • +9
Atentat na Donalda Trumpa Izvor: Profimedia / Autor: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Sada je otkriveno i da se Biden tijekom subotnjeg razgovora s demokratima iz Zastupničkog doma obrušio na zastupnika Jasona Crowa nakon što mu je taj demokrat iz Kolorada otvoreno rekao da su birači zabrinuti zbog njegove energičnosti i snage, posebno kako se to percipira na svjetskoj sceni.

Predsjednik je odgovorio Crowu, koji je dvaput bio u misijama u Afganistanu i jednom u Iraku, da zna da je kongresnik dobitnik Brončane zvjezdice, kao i njegov sin Beau, ali da 'on nije obnovio NATO'. Dva izvora kazala su da je Crow uzvratio predsjedniku, koji je tvrdio da ga čelnici NATO-a podržavaju, rekavši da mora shvatiti da birači to ne doživljavaju tako.

'Ne želim slušati to sran*e'

U jednom trenutku, Biden je rekao Crowu: 'Ne želim slušati to sran*e' i da ako Crow želi otići od njega, onda može otići. Crow je predsjedniku odgovorio da ne želi otići, ali je ljutiti Biden rekao da bi to trebao učiniti.

I zastupnica Chrissy Houlahan, demokratkinja iz Pennsylvanije, podijelila je zabrinutost s Bidenom da on gubi tlo pod nogama u njezinoj državi. Biden je uzvratio sugerirajući da ne vjeruje u to, što je nagnalo Houlahan da kaže Bidenu da je imala uvid u ankete i da je to ono što vidi. Jedan član Predstavničkog doma rekao je da je 'izgledalo kao da bi on (Biden) mogao zaspati svakog trenutka', osim kada su ga razbjesnile kritike drugih članova Demokratske stranke.