PRANJE NOVCA PREKO ČEŠKE

'Bili smo u dugovima pa mi je rekao: Ajmo klepit neke veće novce'

19.10.2013 u 21:02

Bionic
Reading

'Bili smo u dugovima pa je Igor ( Premilovac) došao na ideju: 'Ajmo klepit’ neke veće novce, u najgorem slučaj dobit ćemo godinu, dvije zatvora, ali s milijun kuna u džepu'. Nisam znao o čemu se točno radi, ali da je riječ o nekakvom pranju love, znao sam', izjavio je Mario Sabljić, osnivač i direktor zagrebačke tvrtke Akula savjetovanje d.o.o., jedne od šest tvrtki (četiri u Hrvatskoj i dvije u Češkoj) preko kojih je, sumnja se, izvučeno više od 70 milijuna kuna, od kojih 32 milijuna kuna iz HGK.

Milijune su izvlačili, sumnjaju istražitelji, u razdoblju od 2005. do 2011. godine. I Sabljićev nećak, 23-godišnji Tomislav Carek, fiktivno je vođen kao direktor i osnivač tvrtke u Hrvatskoj (Sabion2 d.o.o.) i Češkoj (Sabion International), doznaje Jutarnji list

Mario Sabljić priznao je da je na Županijskom državnom odvjetništvu svjedočio pet dana, po osam sati dnevno. Priznaje da je fiktivno bio direktor te tvrtke te da je za to primao novac u vrijednosti prosječne hrvatske plaće koja iznosi 5,5 tisuća kuna.


'…Nikad nismo zapravo digli neku veću lovu, stalno smo se nadali nekoj većoj cifri, ali nikako, kad bi nešto došlo sve bi to brzo planulo, znate kako je, kriza, recesija', objašnjava Mario Sabljić koji je odlučio sve priznati. Zasad je, kaže, dao iskaz Županijskom državnom odvjetništvu kao svjedok, ali što će biti dalje, ne zna.

Više pročitajte ovdje