Bogate mlade Ruskinje vladaju svjetskom modnom scenom!

Bogate mlade Ruskinje vladaju svjetskom modnom scenom!

25.01.2012 u 13:10

Bionic
Reading

One su mlade, bogate i imaju stila. Sve su rođene u Moskvi i drmaju svjetskom modnom scenom. Upoznajte Ruskinje Dashu Zhukovu, Elenu Perminovu, Miroslavu Dumu, Natashu Goldenberg, Ulyanu Sergeenko i Viku Gazinskayu

Dugo zatvorena i začuherena ruska modna scena trenutačno doživljava svoj vrhunac zahvaljujući nekolicini modno osviještenih mladih Moskovljanki. Dasha, Elena, Miroslava, Natasha, Ulyana i Vika miljenice su mnogih streetstyle fotografa i blogera. Neke od njih imaju svoje blogove, neke uređuju poznate svjetske modne magazine, a neke imaju i svoje modne marke.

Pa krenimo abecednim redom.

Dasha Zhukova najpoznatija je po vezi s Romanom Abramovičem. Involvirana je u mnoge poslove koji su uskoj vezi s modom i dizajnom. Bila je izvršna urednica modnog magazina Pop, a osnivačica je neprofitne zaklade Iris koja je posvećena promicanju razumijevanja i razvoja suvremene kulture diljem svijeta. 2008 pokrenula je Garažu - centar za suvremenu kulturu u Moskvi koji je izrastao u najistaknutije mjesto moderne i suvremene umjetnosti u gradu.


Elena Perminova je manekenka također poznata po vezi s multimiljunašem i oligarhom Aleksanderom Lebedevim. Njezina je životna priča gotovo pa fairytale. Sa 16 godina uhvaćena je kako unosi drogu u disko. Nakon toga je surađivala s policijom ne bi li uhvatili njenog dilera koji ju je skoro ubio jer nije stavljena u program zaštite svjedoka. To je sve jako zabrinulo njezinog oca koji je u strahu za život svoje kćeri tražio pomoć Aleksandera Lebedeva (koji je lobirao za zaštitu svjedoka u Rusiji). Elena i Aleksander su se zaljubili i danas imaju dvoje djece.




Miroslava Duma također je mala ruska bogatašica čiji su otac i muž uspješni biznismeni. Bila je urednica ruskog izdanja Harper's Bazaara, a trenutačno je freelance dopisnik za mnoge magazine kao što su OK Magazine (Russia), Tatler, Glamour (Russia).




Natasha Goldenberg još je jedna ruska IT djevojka i prijateljica Miroslave Dume.
The Sartorialist ju je imenovao jednom od najbolje odjevenih Ruskinja.



Kao šlag na kraju dolaze nam dvije mlade dame, poznatije po svom radu negoli zaleđu.

Ulyana Sergeenko osim što ima jedinstven stil koji koketira s modom 50-ih godina Sovjetskog Saveza, strastvena je fotografkinja i modna dizajnerica.




Njene kolekcije izgledaju kao da ih je radila za svoj vlastiti ormar i odlično su stilizirane. Izuzetno je ženstvena, otmjena i vintage nastrojena. Najnovijom kolekcijom 2011/2012. oživjela je neke stare duhove ruskih carica.




Vika Gazinskaya je chic, drugačija i vrlo talentirana ruska modna dizajnerica. Miljenica je mnogih streetstyle fotografa, posebice Tommyja Tona koji nerijetko na svojem popularnom blogu JAK & JIL objavljuje njene modne kombinacije. Osobno, najviše mi se sviđa njezin stil jer odlično spaja futurizam i vintage i nekako stječem dojam da se od spomenutih dama najmanje trudi.








Uz besprijekoran osobni ukus, njezini vrlo dobro promišljeni modeli izgledaju kao piece of art.



Koja vam se od ovih 'babuški' najviše sviđa?