I DALJE ZATVORENO

Božinović: Trenutno ne razmišljamo o popuštanju mjera. Vidimo naznake trećeg vala epidemije

05.01.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovorio je na pitanje hoće li doći do popuštanja mjera

'U ovom trenutku naše brojke jesu nešto bolje. Međutim, analizirajući našu situaciju i šire u Europi, vidimo naznake nečega što se već ponegdje naziva i trećim valom epidemije. Mnoge zemlje ulaze u novi lockdown. Tu je i pojava novog soja korone, koji se otkriva u sve većem broju članica, i nije isključeno da će prije ili kasnije biti otkriven u Hrvatskoj. Moramo popratiti i moguće efekte potresa i blagdana. Za to je još uvijek prerano. Trebat će nam barem par tjedana, a vezano za potres i duže. U tom kontekstu mi nismo još donijeli odluke, ali promišljanja o popuštanju trenutno u Stožeru nema', rekao je Božinović na press konferenciji Stožera.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su zbog epidemije koronavirusa na snazi brojna ograničenja. Zatvoreni su kafići i restorani, za putnike koji se vraćaju iz inozemstva obavezan je PCR test, a propusnice za kretanje izvan županija ukinute su nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi se olakšalo kretanje.

  • +6
Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic