OPTIMISTIČNI 'LOKOSI'

Čačić: Hajduk nije bolji, danas pobjeđujemo!

19.11.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Aktualni trener Lokomotive, Ante Čačić je u trenerskoj karijeri samo jednom svladao Hajduk (s Osijekom, 5:3), a najteži je poraz doživio s Interom (1:7)

Pune četiri godine trener Ante Čačić (58) bio je bez posla, a prije tri tjedna preuzeo je momčad Lokomotive. U subotu će 'lokosi' u Maksimiru ugostiti Hajduk (17 sati), Čačić nudi optimizam uoči tog dvoboja:

'U izvrsnom ozračju čekamo Splićane, ta utakmica sigurno neće biti jednosmjerna! Dat ćemo maksimum kako bismo svladali renomiranog gosta, moja je nogometna filozofija dati gol više od suparnika i od toga ni u subotu nećemo odustati. Hajduk nije bolji od nas, imam dobru momčad i vjerujem u pozitivan rezultat', kaže Čačić, koji ne može računati na ozlijeđene Antolića i Musu,

Lokomotiva je, inače, sedmi prvoligaški klub koji Čačić vodi u trenerskoj karijeri - dosad je bio na klupi Zadra, Dubrave, Intera (te je klubove i uveo u Prvu ligu!), Osijeka, Kamena Ingrada i Slavena Belupa. A s Hajdukom baš i nema pozitivan učinak...

'Istina je, bilo je više poraza nego pobjeda. Točnije, samo sam jednom svladao Splićane, bilo je to s Osijekom, pobijedili smo 5:3! A najteži sam poraz doživio prije četiri godine na klupi Intera, na Poljudu je bilo čak 7:1 za Hajduk, uništio nas je Rumunj Cernat, a za Hajduk su tada igrali Kalinić i Rukavina', rekao je Čačić i naglasio:

'No, sad je situacija drukčija, Hajduk nije bolji od Lokomotive i očekujem da će bodovi ostati u Zagrebu'.