zahtjev za ispravkom

Ćelić: Imam pravo na službeni auto 24 sata dnevno, nema govora o kršenju zakona

31.07.2024 u 09:59

Bionic
Reading

Na članak pod naslovom 'Najbogatiji hrvatski policajac službenim autom išao na privatno ročište, MUP o tome šuti', objavljen na tportalu 29. srpnja, zahtjevom za objavom ispravka informacije reagirao je, putem odvjetnika, načelnik Policijske akademije Josip Ćelić, a zahtjev objavljujemo u nastavku

U svrhu zaštite prava i interesa te časti i ugleda gospodina Josipa Ćelića, a s ciljem cjelovitog, istinitog i poštenog obavještavanja javnosti zahtjeva se slijedeća objava ispravka citiranih informacija:

'U potpunosti su netočni i neosnovani navodi anonimne prijave koji se prenose u tekstu pod naslovom „Najbogatiji hrvatski policajac službenim autom išao na privatno ročište, MUP o tome šuti“ autora Vanje Moskaljova kojim naslovom i tekstom se gospodinu Josipu Ćeliću, raspoređenom na radno mjesto načelnika Policijske akademije u Zagrebu imputira počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Josip Ćelić, kao i drugi najvišerangirani rukovoditelji, temeljem Odluke potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića ima na raspolaganju službeno vozilo 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu te stoga nema govora o nezakonitom postupanju u konkretnom slučaju. Na poziv suda u Splitu Josip Ćelić se bio dužan odazvati te je odlaskom na raspravu u svojstvu svjedoka ispunjavao građansku dužnost o čemu je pravovremeno obavijestio svoje nadređene. Za navedeni odlazak u Split nije otvarao putni nalog, nije ostvario dnevnice, niti bilo koju drugu korist'.