ZELENA AKCIJA O HOLY

'Čin slanja e-maila smatramo nekorektnim'

08.06.2012 u 08:55

Bionic
Reading

Najveća nevladina udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija smatra da nije bilo korektno od ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy da šalje predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću mail s molbom da poštedi otkaza suprugu njihovog stranačkog kolege, međutim, ističe ta udruga, zanimljiva je koincidencija da email koji je poslan prije tri mjeseca, postaje tema upravo sada, kad o njenoj odluci ovise veliki projekti i kad se uvodi novi sustav gospodarenja otpadom

'Čin slanja maila smatramo nekorektnim, nešto što ministrica Holy nije trebala napraviti. Međutim, zanimljiva je koincidencija da mail koji je poslan prije tri mjeseca upravo sada postaje tema', izjavio je za Hinu predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić i istaknuo kako je upravo sada o odluci ministrice Holy ovisilo nekoliko velikih projekata.

Naveo je gradnju hidroelektrane Ombla i trećeg bloka termoelektrane Plomin, izgradnju golf igrališta na Srđu. Također, rekao je, ministrica Holy je predlagala niz zakonskih rješenja kojima bi se u Hrvatskoj regulirao sustav gospodarenja otpadom, kao primjerice uvođenje naplate plastičnih vrećica.

'Ostavkom ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy mijenjaju se i okolnosti za realizaciju tih projekata', ističe predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović prihvatio je danas ostavku ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy, koja je danas poslijepodne objavila da je podnijela ostavku na svoju dužnost zbog političke štete koju je nanijela vladi svojim nepromišljenim emailom predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću

HTV je jučer objavio mail u kojem ministrica Holy moli predsjednika uprave HŽ-a da razmotri mogućnost zadržavanja u radnom odnosu supruge njihova stranačkog kolege Gorana Mazije, koja je godinu dana na mjestu poslovne tajnice u uredu predsjednika HŽ-a i ima dojam da je se veže uz političko imenovanje. Holy je zamolila Valčića da razmotri mogućnost da gospođu Heidi zadrži na nekom drugom radnom mjestu.