staša košarac

Dodikov suradnik: BiH nikada neće postati članica NATO saveza

09.09.2024 u 13:59

Bionic
Reading

BiH nikada neće postati članica NATO saveza jer se s time neće složiti vlasti entiteta Republike Srpske, izjavio je u ponedjeljak zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Staša Košarac nedugo nakon kritika veleposlanika SAD-a Michael Murphy zbog sporog napredovanja BiH prema tome savezu

U Republici Srpskoj se u ponedjeljak obilježava 'Dan sjećanja na žrtve NATO agresije na Republiku Srpsku' u spomen na bombardiranje iz zrakoplova vojnih položaja bosanskohercegovačkih Srba koji su s tih položaja godinama u okruženju držale više gradova tijekom rata, te počinile više zločina.

"Danas nas licemjerno pokušavaju uvjeriti da je članstvo u NATO-u u interesu srpskog naroda, da je pakt s ubojicama naše djece nešto što je dobro za nas, da zaboravimo naše žrtve, naše stradalnike, da zažmirimo na činjenicu da i dalje nema odgovornih za monstruozne zločine", napisao je Košarac na svom Instagram profilu.

Staša Košarac je visoki dužnosnik SNSD-a Milorada Dodika koji se nalazi pod američkim sankcijama.

Istaknuo je kako Srbi nikada neće pristati podržati članstvo BiH u NATO savezu, te da će se nastaviti zauzimati za vojnu neutralnost.

„Nikada nećemo dati suglasnost za članstvo BiH u NATO-u", poručio je Košarac.

Potkraj prošloga tjedna američki veleposlanik u BiH Michael Murphy kritizirao je vlast ali i oporbu u BiH smatrajući ih jednako odgovornim zbog iznimno sporog napredovanja zemlje prema članstvu u Sjevernoatalantskome savezu.

Odgovorio mu je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić nazivajući takvu tvrdnju glupošću. Optužio je Murphya da je zbog pokroviteljstva nad trenutačnom vladajućom probošnjačkom Trojkom suodgovoran za propast NATO puta zemlje.