JOŠ UVIJEK NESLUŽBENO

Dragovoljac novi prvoligaš, Cibalia u drugu, Šibenik u treću ligu!

21.05.2013 u 11:54

Bionic
Reading

Prema informacijama Sportskih novosti HNS je razriješio 'gordisjki čvor' vezan uz licenciranje nogometnih klubova za iduću sezonu i vijest dana glasi - Hrvatski Dragovoljac se vraća u elitni rang hrvatskog nogometa

U Savezu se ne može dobiti službena potvrda informacije da je Hrvatskom Dragovoljcu odobrene licenca za nastup u MAXtv Prvoj ligi za sezonu 2013/14, ali postoje gotovo nepogrešive indicije da je 'crnima' upaljeno zeleno svjetlo i da će iduće sezone igrati skraćenu ligu 10.

To dovodi i do ozbiljnih nuspojava u borbi za ostanak uoči posljednjeg kola, odnosno vinkovačku Cibaliju izravno izbacuje u drugu ligu. osim Vinkovčana blizu ponoru su i u zaprešićkom Interu koje 'spašava' samo jedna kombinacija rezultata u nedjeljnom 33. kolu. Da bi pobjednik prvog kupa ostao prvoligaš mora svladati Belupo u Zaprešiću, ali i Zadar mora izgubiti kod Splita, te Cibalija ne smije slaviti u Osijeku. U toj varijanti ispao bi zadar, u bilo kojoj drugačijoj permutaciji ligu bi napustio Inter.

Također neslužbeni podaci govore i kako Šibenik zbog nagomilanih dugovanja neće dobiti licencu za drugu ligu iduće sezone i tako će momčad sa Šubićevca, unatoč borbi za drugo mjesto u drugoj ligi, dekretom vjerojatno skliznuti u treći rang.

Službena potvrda ovih informacija mora doći do 25. svibnja (ova subota), kada će šefica HNS-ova odjela za licenciranje Ivančica Sudac objaviti sve odluke i nakon odigranog posljednjeg kola poslati Uefi popis hrvatskih prvoligaša i drugoligaša za iduću sezonu.