karoca gre

Drama na 'Oliveru': Pregrijao se motor, brod s više stotina putnika ipak krenuo prema Korčuli

25.07.2024 u 17:29

Bionic
Reading

Trajekt Oliver, koji je u 10.30 krenuo iz Splita put Vela Luke i po redu plovidbe trebao je stići tamo nešto iza 13 sati, stići će na Korčulu tek u večernjim satima

'Jadrolinija radi na dovođenju remorkera. Brod se nalazi blizu Vela Luke te će se za obalom nastaviti rješavanje tehničkog problema. Putnicima se ispričavamo na neugodnostima i zahvaljemo na razumijevanju', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Marija Zaputović Mavrinac, glasnogovornica tvrtke.

Kako doznaje Dalmatinski portal, ‘Brodospasov‘ tegljač Altair je iz Trogira zaplovio prema pokvarenom plovilu kako bi ga udaljio s pučine i doteglio do obale. Trebao bi stići do trajekta tek oko 19 sati.

U međuvremenu, Slobodna javlja kako je brod oko 18.30 ipak uspio krenuti i to brzinom od 9 nautičkih milja, pa bi mogao stići i prije planiranih večernjih sati.

Koordinatorica plovnog područja Jelena Ivulić ističe kako će putnici koji trebaju biti prevezeni za Lastovo presjesti na trajekt Korčula ili Bartol Kašić, bez obzira na to kad dođu u Korčulu.

'Što se tiče putnika koji su istim trajektom trebali ići iz Vela Luke za Split, oni su otišli alternativnim putem preko Korčule katamaranom. Jadrolinija će pokriti te troškove i još se jednom zahvaljujem svim putnicima na razumijevanju', dodaje Ivulić.

  • +17
Jadrolinijin trajekt Oliver Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Dalmatinski portal javlja da je tehnički problem zbog kojeg je trajekt zapeo u Korčulanskom kanalu bilo - hlađenje motora. Problem su nastojali otkloniti u plovidbi, no bez uspjeha.

Trajekt je ostao bez pogona jer se pregrijavao i pomoćni motor, no nakon nekog vremena i čak tri stajanja situacija se stablizirala te se Oliver zaputio put Vela Luke.