otac zlatne olimpijke

Provjerili smo kakva kazna prijeti ocu Barbare Matić zbog incidenta u Parizu

02.08.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Otac zlatne hrvatske džudašice Barbare Matić koja je u srijedu osvojila olimpijsko zlato - Boris Matić - navodno je prijavljen za seksualni napad na volonterku zaduženu za raspoređivanje gledatelja te se prema pisanju francuskih medija nalazi u pritvoru. Evo koliku bi kaznu mogao dobiti

Borisa Matića sumnjiči se da je seksualno napao volonterku zaduženu za raspoređivanje gledatelja, koja je podnijela prijavu, javlja francuska televizija BFMTV. Osumnjičenome je određen policijski pritvor u prostorijama policijske postaje u 7. arondismanu u Parizu, doznaje BFMTV od policijskog izvora bliskog slučaju.

Pariško tužiteljstvo povjerilo je policijskoj postaji u 7. arondismanu 'istragu seksualnog napada, nakon prijave koju je u srijedu podnijela olimpijska volonterka', precizira izvor blizak slučaju.

Na internetskoj stranici francuske vlade seksualni napad na osobu definiran je kao 'nepenetrativan seksualni napad bez pristanka osobe'. Riječ je o kaznenom djelu za koje je zapriječena novčana kazna i/ili kazna zatvora manje od deset godina.

Tužiteljstvo u Parizu navodi da je otac prvakinje u džudu prisilio volonterku da je poljubi bez pristanka odmah nakon pobjede svoje kćeri, piše Agence France-Presse.

Podsjetimo, u e-mailu poslanom HINI, obitelj Matić demantira navode medija da je Boris Matić uhićen.

Prema njima, nije se radilo o uhićenju gospodina Matića nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača. Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom, stoji u priopćenju obitelji Matić.