skandal na olimpijadi

Obitelj Matić negira da je otac zlatne olimpijke pritvoren

01.08.2024 u 20:11

Bionic
Reading

Otac zlatne hrvatske džudašice Barbare Matić, koja je u srijedu osvojila naslov olimpijske pobjednice, Boris Matić prijavljen je za seksualni napad.

Borisa Marića sumnjiči se da je seksualno napao volonterku zaduženu za raspoređivanje gledatelja, koja je podnijela prijavu, javlja francuska televizija BFMTV.

Osumnjičenome je određen policijski pritvor u prostorijama policijske postaje u 7. arondismanu u Parizu, doznaje BFMTV od policijskog izvora bliskog slučaju.

Matić je saslušan nakon žalbe koju je podnijela volonterka zaposlena na lokaciji Arena Champs-de-Mars.

Potonja, odgovorna za smještanje gledatelja na tribine mjesta gdje se održavaju judo natjecanja, izjavila je da ju je dotični nasilno poljubio nakon pobjede Barbare Matić u četvrtfinalnoj borbi. Šokirana ponašanjem oca džudašice, kojeg je pokušala odgurnuti, 24-godišnjakinja je odlučila odmah podnijeti prijavu.

Istraga o seksualnom napadu

Pariško tužiteljstvo povjerilo je policijskoj postaji u 7. arondismanu 'istragu seksualnog napada, nakon prijave koju je u srijedu podnijela olimpijska volonterka', precizira izvor blizak slučaju.

Ambasada Republike Hrvatske u Parizu je dobila informaciju o uhićenju te postupila u skladu sa svojim obvezama i mogućnostima, doznaje Jutarnji list.

Obitelj: Boris Matić nije pritvoren

U e-mailu poslanom HINI, obitelj Matić demantira navode medija da je Boris Matić uhićen.

Prema njima, nije se radilo o uhićenju gospodina Matića nego o dragovoljnoj prijavi policiji u društvu odvjetnika i glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniše Krajača. Budući da je istraga još u tijeku, neprofesionalno je od strane medijskih djelatnika prejudicirati kvalifikaciju događaja, nazivajući ga prisilnim činom, stoji u priopćenju obitelji Matić.

I glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač tvrdi da nije bilo nikakvog uhićenja.

'Francuska policija je sinoć (srijeda, nap. a.) kasno navečer oko 23 sata došla u hotel i uručila gospodinu Matiću, ocu naše zlatne olimpijke, papir u kojem je pisalo u koje vrijeme i u koju postaju se sutradan mora javiti. Ono što smo uspjeli saznati od gospodina Matića je da se radi o nesporazumu i HOO, dok ne dobije drugačije informacije, ga i takvog tretira', rekao je Krajač za Jutarnji list.