ČUDO IZ SPLITA

Trener Barbare Matić nakon zlata obećao: Pujanke će gorjeti

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 31.07.2024 22:05
  • Objavljeno 31.07.2024 u 22:02
Bionic
Reading

Slobodan Preradović jedini od Barbarinih trenera nije putovao u Francusku, ali je najavio spektakularan doček svoje talentirane učenice koja je Hrvatskoj donijela prvu medalju u judu

Slobodan Preradović osnivač je judo kluba Pujanke u kojem je nova zlatna olimpijka Barbara Matić započela svoju karijeru.

Nije mogao putovati u Francusku

Njegovi sinovi Slavko i Vladimir Barbarini su treneri, a on je danas razgovarao s Dalmatinskim portalom o judu u Hrvatskoj i svojoj sjajnoj učenici:

'Nema u Hrvatskoj državi ponosnijeg oca, trenera i sportskog djelatnika od mene. Najponosniji sam čovjek na svijetu. Godine kidanja živaca su prošle, ovo je vrhunac njezine karijere, našeg rada, ona je danas bila nepobjediva. Iako je imala težak ždrijeb, Barbara je sve svoje protivnice riješila efikasno i maksimalnim rezultatom', kazao je.

'U atomskom skloništu smo počeli, a bojim se da ćemo tamo i završiti. Suviše smo mali sport da bi Grad Split ulagao u nas, ali moram reći da su nam poboljšali uvjete rada. Zahvaljujemo se na tome, ali to još uvijek je rupa. Na sreću kod nas je prevladao entuzijazam', dodao je Preradović.

'Pujanke će gorjeti'

'U Hrvatskoj ne postoji sustavno ulaganje u sportaše i bez obitelji ovo ne bi bilo moguće. Čuo sam se s Barbarinom mamom, uvijek se čujemo nakon borbi, sretna je i ponosna. Napisao sam tri knjige o hrvatskom judu, iduća će biti o Barbari Matić', rekao je.

'Puno puta smo je dočekali zbog njenih uspjeha, a za olimpijsko zlato Pujanke će gorjeti.'

  • +5
Barbara Matić Izvor: Profimedia / Autor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal