U vezi su već šest godina

Zgodni Frano ukrao je srce našoj zlatnoj splitskoj olimpijki, a spojila ih je - čokolada

01.08.2024 u 10:35

Bionic
Reading

Barbara Matić iz Splita osvojila je drugu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu. Sigurno je da će doma dočekati veliko slavlje, a jedan od onih koji zasigurno najviše puca od ponosa je i njezin dečko Frane Vugdelija, kojeg je upoznala još za vrijeme fakultetskih dana

Dečko zlatne splitske olimpijke Barbare Matić je mladić iz Otoka kod Sinja. Sjajna sportašica je otkrila da je njezin Frano mlađi od nje godinu dana i da radi u struci - bavi se obnovljivim izvorima energije, projektira vjetroparkove, solare.

Njih dvoje žive zajedno

Prilikom studiranja na fakultetu za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju imali su zajedničko društvo: 'On je bio s naše dvije prije na kavi, njima je donio po čokoladicu, a ja sam došla nenajavljeno i počela ga zezat da di je meni čokolada. I sutra me dočekala velika Milka s lješnjacima, meni najdraža! Tu me osvojio', rekla je zlatna olimpijka za Slobodnu Dalmaciju.

Barbara Matić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Objasnila je tko je u njihovoj vezi zadužen za kuhanje, otkrivši da kuhaju njezina i njegova mama.

Frane, kaže, radi po cijele dane, iza posla ode na trening, a vide se tek navečer. Ona je svaki dan na ručku kod svoje mame, a i njegova mama 'šalje tećice', a ako 'sami nešto spreme, onda je to sve brzinski, jer naprosto nemaju vremena'.

Kao da ste na Maldivima: Ovo su najljepše pješčane plaže Hrvatske Izvor: Ostale fotografije / Autor: Neven Bučević