POČASNI GRAĐANIN ZADRA

Gotovina zahvalio svima osim Kalmeti

24.11.2012 u 14:14

Bionic
Reading

Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, generalu Anti Gotovini uručeni su Povelja počasnog građanina i Nagrada grada Zadra, priznanja koja su gradski vijećnici izglasali 2001, odnosno 2011. godine

'Danas ću napokon primiti nagradu koju ste mi dodijelili 2001. Hvala gospodinu Davoru Arasu, tadašnjem predsjedniku Gradskog vijeća, i svim vijećnicima iz toga saziva', bio je kratak general Gotovina koji je u svojoj zahvali izostavio ime tadašnjeg gradonačelnika Božidara Kalmete.

U dobrom raspoloženju general Gotovina danas sa Zadranima slavi Dan grada, blagdan sv. Krševana. Posebno iznenađenje dočekalo ga je u Domu županije gdje su na prijemu kod župana Stipe Zrilića svi uzvanici počašćeni šampanjcem, a general 'zavajunom' kojeg je obožavao u djetinjstvu. Riječ je o vitaminskom napitku od žumanjka i šećera u kojeg se po želji može dodati prošek ili kava.

Podsjetimo, nakon posjeta županu i svečanog uručivanja povelje počasnog građanina, Gotovina bi se u 14 sati trebao obratiti građanima Zadra na starom Forumu.

Osim ovih događanja, velika fešta najavljena je i u Varoši, gdje će biti organizirano dijeljenje besplatnih obroka, a najavljena je i zabava do ranih jutarnjih sati nedjelje.

Iz PU zadarske poslali su priopćenje u kojem navode kako se na užem području središta grada i na Poluotoku očekuje povećan broj vozila i gužve u prometu te će policijski službenici Policijske uprave zadarske na najprometnijim raskrižjima i ostalim mjestima pojačano nadzirati i regulirati promet radi smanjivanja gužve i osiguranja protočnosti prometa.

'Sve građane upozoravamo na očekivane probleme u prometu i upućujemo da u središtu grada koriste alternativna parkirališta izvan Poluotoka te da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i upute policijskih službenika. Također, sve vozače motornih vozila pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima, kao i na strpljenje i toleranciju u prometu', upozorili su iz PU zadarske.