VIJEĆNIK stranke PAMETNO

Grad ovršio Brodosplit: 'Kupuju Uljanik, a ne plaćaju ni komunalnu naknadu'

11.02.2019 u 11:27

Bionic
Reading

Tvrtka Brodosplit u vlasništvu Tomislava Debeljaka početkom siječnja ove godine ovršena je zbog neplaćanja komunalne naknade punih deset mjeseci, te joj je Grad Split s računa skinuo oko 1,6 milijuna kuna, otkrio je gradski vijećnik stranke Pametno Jakov Prkić

'Nije jasno je li Brodosplit bez novca, ili mu nije stalo do Splita, ili se jednostavno bahate. Spominju puste milijarde koje bi kroz deset godina uložili u Uljanik, a ne plaćaju redovno komunalnu naknadu i Grad mora pokretati ovršne postupke. To je neozbiljno ponašanje', kazao je Prkić.

Upravo on pokrenuo je ovu temu postavljanjem pitanja na sjednici Gradskog vijeća, a iz stranke Pametno u ponedjeljak su iznijeli cijelu kronologiju.

Prkić je, dakle, pitanje postavio 3. listopada, ovrha protiv Brodosplita pokrenuta je 2. studenoga, a tek 26. studenoga on je službeno dobio odgovor. Potom je tri dana kasnije od gradskih službi zatražio i uvid u dugovanje tvrtke Tomislava Debeljaka, na što nije dobio odgovor u zakonskom roku.

>> Tko je Tomislav Debeljak, samoborski kralj vijaka koji je pritegao domaću brodogradnju

Ovrha je ipak provedena 10. siječnja ove godine, a Prkić je deset dana kasnije uz ispriku dobio sve tražene informacije.

'Je li do mene, ili bi dug svejedno bio naplaćen, ne znam. Ali Brodosplit baš ne voli plaćati komunalnu naknadu. Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu. Nije baš neka poruka', kazao je Prkić

Tportal je u splitskom škveru zatražio službeno pojašnjenje ovih informacija i komentar izjava splitskoga gradskog vijećnika, no do zaključenja teksta odgovor nije stigao.

  • +12
Brodosplit Autor: Tom Dubravec / CROPIX