MARKO JELIĆ

Gradonačelnik Knina predložio Srbiji gradnju staračkog doma

12.08.2018 u 17:29

Bionic
Reading

Gradonačelnik Knina Marko Jelić odgovorio je srpskom ministru vanjskih poslova Ivica Dačiću koji ga je prije nekoliko dana nazvao zločincem te predložio Vladi Srbije da u Kninu izgradi starački dom

'Mogu razumjeti frustracije koje proizlaze iz onoga što se događalo u vrijeme Oluje. No, mogu jedino razumjeti frustracije koje ima običan čovjek. Mislim da to treba odmaknuti od političke demagogije', rekao je Marko Jelić i dodao kako zna kako se osjećao kad je par godina prije Oluje odlazio iz Knina i 'zbog drugih neprilika koje je prouzročio netko drugi'.

'Dakle, samo onaj tko je to proživio zna kako su se ljudi osjećali u toj koloni. Mislim da ti iz Srbije koji prozivaju i napadaju nisu bili u koloni s tim ljudima i nije u redu da politiziraju na takav način', kazao je Jelić o Dačićevoj izjavi u kojoj ga je nazvao zločincem, a potom je Vladi Srbije, odnosno predsjedniku Srbije Vučiću i ministru Ivici Dačiću dao 'konkretnu ponudu'.

  • +20
Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku hrvatske pobjede Oluja 95 Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Prosječna dob srpskog stanovništva u Republici Hrvatskoj je 67 godina. U Kninu se susrećemo s problemom brige o starijima i nemoćnima. Iako se naš sustav ponaša jednako prema svima, evo prijedloga za vlast Srbije s obzirom na to da je 23 posto naših žitelja srpske nacionalnosti: neka naprave jedan starački dom u Kninu ili okolici. Na taj način će se zaposliti mlade ljude, među njima i Srbe, i poboljšati skrb o starijim osobama kojima je ona doista potrebna. To sam im već nudio i nudim im opet', rekao je Jelić u intervjuu u Večernjem listu.

Tvrdnje Ivice Dačića da je zločinac nije komentirao. Dovoljno je pogledati njegov životopis, poručio je.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić komentirao je obilježavanje Dana poobjede, a za Jelića je rekao da je zločinac jer je gradonačelnik Knina ocijenio kako 'Oluja nije bila akcija protiv Srba nego protiv zločinačke politike'.