afera 'nakaze'

HDZ-ov šef Hrvatskih šuma: Nisam bio na razgovoru s načelnikom, a moja Anna nije prijetila nikome

20.10.2024 u 11:17

Bionic
Reading

HDZ-ov predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić u nedjelju je, uoči Općeg sabora HDZ-a, odbacio tvrdnje da se prošlog tjedna sastao s načelnikom PU šibensko-kninske Sandrom Santinijem zbog prijave protiv njegove kćeri Anne, za koju je rekao i da nikome nije prijetila

"Tvrdim da nisam bio na razgovoru s načelnikom šibenske policije nego sam ga samo pozdravio u prolazu. Taj dan smo supruga i ja bili u policiji radi podnošenja kaznene prijave zbog ozbiljne prijetnje koju smo dobili moja obitelj i ja", rekao je Dujić govoreći o informaciji koja se prošlog tjedna pojavila u medijima o njegovu sastanku s policijskim načelnikom Sandrom Santinijem, koji se dovodi u vezu s odbacivanjem prijave protiv njegove kćeri.

Nju je ljetos prijavila policajka nakon incidenta na požarištu, tvrdeći da ju je vrijeđala i pokušala pregaziti. Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Šibeniku prošlog ponedjeljka kaznenu prijavu je odbacilo, te se postavilo pitanje kako je šibensko ODO moglo odlučivati o toj prijavi s obzirom da Annina sestra radi na tom sudu.

Nakon toga je glavni državi odvjetnik Ivan Turudić odluku stavio van snage zbog mogućeg sukoba interesa te slučaj prebacio u ODO Karlovac. 

Dujić smatra da je cijelu situaciju netko iskoristio kako bi obmanuo javnost da se sastao s načelnikom policije te je odbacio tvrdnje da je njegova kćer prijetila policajki. 

"Kategorički tvrdim da moja kćer nije prijetila nikome pa ni dotičnoj policajki. Interes je svima nama, prvenstveno mojoj obitelji, da se to raščisti na demokratski i zakonski način", rekao je.