RADOŠ O SREDNJEM PUTU

HNS je predan koalicijski partner

17.07.2013 u 15:07

Bionic
Reading

HNS ostaje predan koalicijski partner, bliska suradnja s IDS-om ne znači nikakvo odvajanje od koalicije, poručio je danas predsjednik HNS-ovog saborskog Kluba Jozo Radoš.

Vrlo odgovorno se znamo odnositi prema partnerima, zbog naše suradnje s IDS-om ne treba dovoditi u pitanje odnose u koaliciji, odgovorio je Radoš na konferenciji za novinare u sjedištu stranke na upit vidi li HNS sebe u 'trećem' odnosno 'srednjem' putu s IDS-om u projektu jačanja liberalne političke ideje.

Radoš nije želio komentirati nedavne izjave premijera Zorana Milanovića o promjenama Ustava, kao ni pozicioniranje HDZ-a oko najavljenih promjena.

HNS je o pitanju Ustava rekao svoje, stil naših partnera neću komentirati, kao ni odluke HDZ-a, to je političko pravo te stranke, rekao je Radoš.

Radoš i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić dali su visoku ocjenu radu HNS-ovih zastupnika u parlamentu.

Konstruktivnost i kultura dijaloga oznake su našega rada, HNS-ovci su bili vrlo aktivni, rekao je Radoš, potvrdivši to i službenim podatkom da su upravo HNS-ovi Petar Baranović i Srđan Gjurković najaktivniji zastupnici vladajuće koalicije.

Batinić hvali vrlo dobru i konstruktivnu suradnju s koalicijskim partnerima. HNS-ovi dužnosnici kažu da su i Sabor i Vlada završili jedan ciklus, ne samo ulaska u EU, nego i uređenja zakonodavnog okvira za niz politika.

Radoš očekuje da će taj okvir omogućiti Saboru kvalitetniju zakondavnu aktivnost i osigurati više prostora za parlamentarne rasprave.

Upitan koliko kvalitetan može biti saborski rad kad se u godinu i pol donese više od 400 zakona, koliko se kvalitetno za to mogu pripremiti institucije i građani, Radoš 'priznaje' da brzo donošenje odluka nije dobar saveznik za kvalitetu, ali tumači kako je Sabor morao intenzivno raditi na usklađivanju hrvatskog i zakonodavstva EU.