VESNA PUSIĆ DEMANTIRA KOLEGU RADOŠA

'HNS ne izlazi niti će izaći iz koalicije'

28.02.2013 u 17:52

Bionic
Reading

HNS ne izlazi niti će izaći iz koalicije. HNS je stabilan koalicijski partner i ima zajedno sa SDP-om odgovornost za ovu Vladu i za ovu zemlju. I tu odgovornost će dosljedno i ponijeti, napisala je potpredsjednica Vlade i šefica diplomacije Vesna Pusić na svom profilu na Facebooku

Vesna Pusić, buduća šefica HNS-a demantirala je tako člana predsjedništva svoje stranke i saborskog zastupnika Jozu Radoša, u intervjuu Jutarnjem listu, koji je zaprijetio svom koalicijskom partneru SDP-u izlaskom iz koalicije ako ne odustanu od narodnjacima neprihvatljivog poreza na nekretnine.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš istaknuo je kako bi porez na nekretnine ugrozio stotine tisuća građana i da ovo nikako nije trenutak za njegovo uvođenje.

'Ideja HNS-a je bila da se taj zakon primjenjuje kad budemo imali gospodarski rast. Iza nas je pet godina pada BDP-a, oko 20 posto pao je životni standard, i svako novo opterećenje može biti problematično. Stoga je logično da zakon bude donesen onda kad ga građani mogu lakše podnijeti. A s druge strane, ne smiju se zanemariti ni tehnički prigovori zakona - nemamo fiskalni registar, postupak legalizacije tek je krenuo, zemljišne knjige nisu sređene...', rekao je Radoš u intervjuu Jutarnjem listu.

HNS-ovsku paljbu prema idejnom tvorcu spornog poreznog prijedloga, ministru financija Slavku Liniću prije nekoliko dana je opalio i Dragan Kovačević, aktualni direktor Janafa. Kazao je kako Linić u zadnje vrijeme 'solira' te kako nema podršku ni predsjednika Vlade Zorana Milanovića. Prozvao ga je zbog ograničavanja minusa na tekućim računima građana i navedenog poreza na nekretnine. Sugerirao mu je da malo updejta svoje znanje, odnosno, da primi u ruke recentnu ekonomsku literaturu.

Lako za rekonstrukciju Vlade, nove buduće bivše ministre je lako naći, ali što promijeniti u politici?, napisao je saborski zastupnik SDP-a Ivan Račan na svom fejsu povodom Jakovčićevog poziva na rekonstrukciju Vlade. Naime, šef IDS-a Ivan Jakovčić kazao je kako se dalje ne može bez rekonstrukcije Vlade.

'Plan 21 je mrtav, građani nam ne vjeruju, moramo napraviti novi plan za novi dan, jer ovaj nije uspio', rekao je čelnik IDS-a u HTV-ovoj Temi dana.

Istaknuo je kako treba biti korektan prema građanima i kazati im da neće biti gospodarskog rasta ove godine, kao što nije bilo niti lani, te da ćemo na kraju godine imati ponovo problema s proračunom. Nezadovoljan je i odlukom o rezanju plaća u javnom sektoru.