IRSKA TAKTIKA

Hrvatska? Branit ćemo se do posljednjeg daha

16.05.2012 u 12:31

Bionic
Reading

Richard Dunne, igrač Aston Ville, na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini biti će stožerni obrambeni igrač irske reprezentacije, koja će igrati u skupini s Hrvatskom

Iako u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima više od 400 premijerligaških nastupa, Dunne još nikada nije nastupio na kontinentalnoj završnici.

'Napokon ću dobiti priliku zaigrati na Europskom prvenstvu. Zaista sam presretan i ne mogu dočekati da Euro napokon počne. Uzbuđen sam kao i svi moji suigrači i vjerujemo da možemo svoje navijače učiniti sretnima,' rekao je Dunne za irske medije te dodao:

'Irci su po prirodi vječni optimisti i to nam nitko nikada neće moći izbiti iz glave. Vjerujemo u svoje sposobnosti i uvijek se nadamo najboljem.'

Komentirao je Dunne i protivnike u skupini.

'Sudeći po stilu naše igre i igre protivnika, sigurno je da nećemo imati posjed lopte na svojoj strani. I Hrvatska, a pogotovo Španjolska i Italija imaju tehnički puno potkovanije igrače, ali na to smo spremni od prvog dana,' priznao je Dunne i otkrio taktiku.

'Branit ćemo se do posljednjeg daha, u to budite uvjereni, a ne treba sumnjati u to da ćemo i mi imati svoje prilike. Budemo li pravovremeni i ubojiti, sve je moguće.'

Irska je pod Trapattonijem doživjela pravi uzlet i nitko ih ne smije podcijeniti. Neporaženi su u posljednjih 14 utakmica.

'Imamo i mi svoje adute. Prvenstveno to je Robbie Keane, jedan od najboljih europskih strijelaca u posljednjih 10 godina, a imamo i nekolicinu igrača koji mu lijepo znaju dodati loptu. Više nam ne treba,' zaključio je Dunne.