EURO JE NAŠ

Hrvatski optimizam stigao i do Indije

15.05.2012 u 16:47

Bionic
Reading

Europsko nogometno prvenstvo je pred vratima, a turnirska završnica koja je na rasporedu u Ukrajini i Poljskoj zanimljiva je i na drugim kontinentima. Tako su indijski mediji dali dobar prostor hrvatskoj reprezentaciji

U sportskoj rubrici Indian Expressa izašao je jedan tekst u kojem se kroz izjave izbornika Slavena Bilića i kapetana Darija Srne predstavlja Hrvatska. Autor piše kako Hrvatsku čeka velik posao jer je u skupini sa Španjolskom i Italijom. Spominje se kako je Hrvatska prije četiri godine stigla do četvrtfinala Eura gdje je izgubila od Turske, a sada se veliki dio te momčadi vratio na EP.

'Pokazali smo 2008. kako znamo igrati i bit ćemo opet spremni. U Austriji smo stigli da osvojimo Euro te smo i sada došli ovdje s jednakim ambicijama', prenose Indijci Bilićeve riječi.

Novinar napominje da će to biti četvrto Europsko prvenstvo od kada je Hrvatska stekla neovisnost prije 21 godine i kako je do njega došla u play-offu nakon što je u dvije utakmice bila bolja od Turske.

Hrvatska će turnir otvoriti 10. lipnja u Poznanu protiv Irske.

'Hrvatska je uvijek bila sposobna pobjeđivati u velikim utakmicama protiv favorita. Sada možemo birati hoćemo li do prolaza na lakši ili teži način. Lakše bi bilo ako bi u prvom susretu svladali Irsku, uzeli tri boda, a zatim pokušali do dodatnih bodova u druga dva susreta', izjava je kapetana Srne za isti medij.


U tekstu se navodi kako 'kockasti' imaju nekoliko znalaca, a posebno se izdvajaju Luka Modrić te kao glavna opasnost za irsku obranu, koja je prošlih godinu dana primila samo tri gola, Ivica Olić.

'Oni su tvrdi, jako dobro organizirani s dobrom obranom. Jedino iznenađenje će biti ako će Trapattonijeva momčad igrati otvorenije, ali to bi nas samo usrećilo', poručio je Bilić.

Na kraju poduljeg teksta autor uz Modrića i Olića ističe ulogu Nikice Jelavića koji je u Evertonu pokazao sjajnu golgetersku formu te se donose izbornikove pohvale na račun hrvatskog golgetera na radu u Premiershipu:

'Moderan nogomet je fizički jak i uvijek trebate igrača koji može zadržati loptu te koji može biti opasan u šesnaestercu. Nikica je dobar u bilo kojem dijelu igre te jako nezgodan za čuvanje.'