ODLUKA STRANKE

Jakovčić IDS-ov kandidat za EU parlament

13.01.2014 u 21:34

Bionic
Reading

'Predsjedništvo IDS-a utvrdilo da je naš kandidat za člana Europskog parlamenta aktualni predsjednik IDS-a Ivan Nino Jakovčić', izjavio je potpredsjednik IDS-a Boris Miletić nakon večerašnje sjednice Predsjedništva IDS-a

Što se tiče modaliteta izlaska na EU izbore, kazao je da će IDS uskoro donijeti i tu odluku. Miletić je najavio da će se Izborni sabor IDS-a, na kojem će se izabrati novo vodstvo stranke, održati za mjesec dana odnosno na Valentinovo. Potpredsjednik IDS-a Boris Miletić, za sada i jedini kandidat za Jakovčićeva nasljednika na čelu stranke.

'Predsjedništvo je odlučilo da će se Izborni Sabor IDS-a, dakle 25. po redu Sabor stranke, održati tradicionalno 14. veljače na dan Svetoga Valentina, odnosno Dan zaljubljenih u Poreču.
Na Saboru IDS-a, kao najvišeg stranačkog tijela koje donosi odluke, 250 fiducijara izabrat će novo vodstvo Istarskog demokratskog', kazao je Miletić.


U pogledu unutarstranačkih izbora, izvijestio je da su provedeni izbori unutar temeljnih organizacijskih jedinica, odnosno ogranaka i podružnica IDS-a te da će se tijekom siječnja održati izbori unutar zajednica podružnica.

'Osjeća se jedna pozitivna atmosfera i očekujemo da će upravo i u tom pozitivnom duhu odvijati i sam Sabor stranke', kazao je Miletić.