rezime jučerašnjeg dana

Jandroković o smjeni Stiera i Kovača: Ta odluka je logična

05.06.2018 u 14:01

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabroa Gordan Jandroković u utorak je komentirao sjednicu Predsjedništva HDZ-a na kojoj su u ponedjeljak Davor Ivo Stier i Miro Kovač razriješeni dužnosti političkog i međunarodnog tajnika stranke. Kaže da je ta odluka - logična, prenosi N1

Lovro Kuščević ranije je danas kazao kako su na Predsjedništvu radili analizu svih govora s nedavnog Izvještajnog sabora HDZ-a na kojem su pojedini članovi stranke, uključujući Stiera i Kovača, kritizirali aktualno vodstvo na čelu s Andrejom Plenkovićem.

Novinari su, prenosi N1, na to tražili komentar Jandrokovića. "Ne razumijem. Ovo pitanje držim zlonamjernim jer se nije tako događalo", kazao je Jandroković pa dodao: "Kuščević sigurno nije to tako rekao".

Predstavnici medija glavnom tajniku HDZ-a ponovili su Kuščevićevu izjavu, da su "mjerili aplauze".

"Gledajte, radite predstave od nečega što nije bilo tako. Možda je netko osobno to radio, ali bilo bi apsurdno da je to radilo Predsjedništvo. Kuščević se možda krivo izrazio. Bavili smo se Izvještajnim saborom, kakav je rezultat imao na reputaciju HDZ-a", kazao je Jandroković.

Za smjenu Stiera i Kovača kazao je da je logična jer glavni tajnik, politički tajnik i međunarodni tajnik su odabir predsjednika stranke.

"To nisu ljudi koji su izabrani. Smatram da je normalno, logično da predsjednik bira one ljude za koje smatra da mu najviše mogu pomoći u radu. Logično bi bilo da su, ako nema povjerenja, ako izjave nezadovoljstvo, kada su shvatili da politika koju vodi Andrej Plenković za njih nije dobra sami podnijeli ostavku", kazao Jandroković.

  • +5
Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Je li riječ o čistki u HDZ-u, pitali su novinari Jandrokovića.

"Ja vas ne razumijem. Što znači čistka? Vi kad radite, koordinirate li između sebe? Smatrate li da je normalno da se dogovorite kako ćete raditi? Možete li raditi suprotno od politike vaše kuće. Ja sam 15 godina u Predsjedništvu HDZ-a i ne pamtim da se ovako demokratski razgovaralo, međutim mora postojati red. Ovo je logična odluka. Mislim da je predsjednik stranke pokazao visoku razinu tolerancije, dao je priliku da se te nesuglasice izglade", odgovorio je Jandroković.

Kratko je komentirao i sastanak premijera Plenkovića sa šefom Adrisa, Ante Vlahovićem: "Normalno je da se premijer informira. Zaista mislite da se ne bi trebao sastajati s ljudima koji određuju sudbinu Agrokora, a time i hrvatskog gospodarstva".