KOLIKO ĆE BITI GLEDATELJA?

Je li se u Dinamo uvukao strah: Duhovi Porta su krivci!

28.09.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Koliko će gledatelja u subotu (18h) uživo gledati najveći hrvatski derbi između Dinama i Hajduka u Maksimiru?

To je pitanje na koje trenutačno nitko ne zna odgovor, a iz Dinama se ni 30-ak sati prije početka utakmice ne žele zaletjeti s brojkom tj. brojem prodanih ulaznica kako im se ne bi dogodio 'hladan tuš' pod kodnim imenom 4683.

Kapetan Ivan Kelava, pola u šali, kazao je kako 'će sigurno biti više navijača nego na Portu jer će biti puno više navijača Hajduka nego je bilo Portovih'.

Za one znatiželjne dodajmo kako je na jugu bilo oko 50-ak navijača Porta, a sudeći po najavama sve manje od 1000 navijača Hajduka, popularne Torcide, bilo bi pravo čudo.

Čak i ako stadion u Maksimiru bude solidno popunjen lako je moguće da Torcida napravi ugođaj u kojem će se igrači Hajduka osjećati... slično kao na Poljudu.

'Još je rano za konkretne brojke, tijekom dana ćemo imati više informacija' diplomatski je odgovorila u petak ujutro glasnogovornica Dinama Morana Đurđević

Trener Ante Čačić također je svjestan kako će velik broj navijača stići iz Dalmacije bodriti 'bile'.

Prihvatljive cijene

Cijene ulaznica za derbi u Maksimiru su sljedeće: tribine sjever i jug 50 kuna, tribina istok 70 kuna, a tribina zapad 100 kuna

'Sigurno je kako će Hajduk imati svoje pristaše na tribinama, vjerne i bučne kao i obično. No, isto tako se nadam da će ih naši navijači uspjeti nadglasati. Mi ćemo im svojom igrom pokušati dati što veći poticaj', kazao je Čačić.

Hodajući oko stadiona na blagajnama nismo vidjeli gužvu, a duhovi s Porta i misterioznih 12.000 prodanih paketa očito još uvijek stvaraju nelagodu.

'Pa je li moguće da će na najvećem hrvatskom derbiju biti manje od 10 tisuća navijača', rekao nam je jedan dobro upućeni kolega čija se prognoza vrti između 7-8 tisuća gledatelja.

'Nakon sramote protiv Porta i sada već legendarnih 4683 sve je moguće', dodali smo.

Čak i ako, kao što neki govore, iz Dinama u posljednji tren odluče podijeliti nekoliko tisuća ulaznica klubovima, Savezima, školama… strah od polupraznog stadiona (opet duhovi Porta) čini se kao – realnost. No, bolji poznavatelji nogometa sjetit će se derbija Dinama i Hajduka sa svega 5-6 tisuća gledatelja tako da nema straha za novi negativan rekord.

Dodajmo još kako se za vikend u Zagrebu najavljuje lijepo i vedro vrijeme bez oborina što svakako ide u prilog Dinamu.

Sažetak derbija iz prošle sezone