Zapravo limunada s mineralnom vodom i ledom u kojemu se smjestilo nasjeckano voće začinjeno medom/agavinim sirupom. Jedeš i piješ istovremeno!
Vrućeee mi jeeee end aj lajk it! :) Volim duga, vruća ljeta! I volim svaku vrst' tekućine tijekom istih. Stalno ja s tim isto, isti, istih ... mozak mi sve sporije radi na godišnjem i fala bogu da je tako! Ne bih više mislila, samo bih ćutila (u smislu osjećala, nedajbože šutjela ;)).
Dakle, osvježavajuća delicija u koju utrpajte svo bobičasto i ino voće na koje naletite. Ako sve popijete i pojedete sami - neće vam naškoditi
Napit ćete se i nahranit i tijelo će vam biti zahvalno na ovoj hranjivoj tekućini poradi vrućine koja ga svladava/usporava i dehidrira
za oveći vrč
šalica borovnica, malina, ribizla, nasjeckanih marelica, kivija, par listića bosiljka ili mente
(bilo koje bobičasto voće dolazi u obzir)
sirup od mente, kokosa, ruže ili bazge, med ili agavin sirup
1 limeta za sok
1 limun za sok
1, 2 nasjeckane limete za dekoraciju
1 l mineralne vode
U posudice za led stavite po bobu borovnice i ribizla, par kapi agavinog sirupa ili meda, sirupa mente, kokosa, ruže ili bazge, prelijte vodom i zamrznite.
Isto učinite i s ostalim voćem. Kombinacije sirupa, voća i začina ostavljam vašoj mašti na volju.
Jedna od mojih kombinacija, u posudici za led, bile su marelice s par kapi limete i agavinog sirupa koje sam prelila vodom i zamrznula.
Kad su šareni ledovi gotovi/zaleđeni izvadite ih i smjestite u veliki stakleni vrč.
Dodajte svježeg voća koje vam je (pre)ostalo, sok cijeđenog limuna i limete, mineralnu vodu, nasjeckanu limetu i dobro promiješajte
Poslužite hladno i šareno u širokim i prozirnim staklenim čašama. Nek' se vidi raskoš!!
Srk' i pomum'!
Ako se zaželite gigantskijeh borovnicah, a u Zagrebu ste, zvrcnite Roka Bahata koji će vam ih dostaviti s farme svojih roditelja. Učinite to što prije, dok ne zbriše na godišnji ;).