KANDIDAT U SJENI

Jurčević: Hloverka me diskriminira!

25.10.2009 u 12:03

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat Josip Jurčević obratio se domaćoj i inozemnoj javnosti otvorenim pismom u kojem HRT i glavnu urednicu Hloverku Novak Srzić optužuje za diskriminaciju i favoriziranje pojedinih predsjedničkih kandidata

Prozvao ih je zbog emisije 'Otvoreno' Hloverke Novak Srzić na temu slučaja Podravka, gdje je, prema procjeni medija, menadžment Podravke novcem te velike tvrtke htio kupiti udjele u Podravci.

'Glavna urednica informativnog programa HRT-a kao goste je dovela prof. dr. Antu Babića, neovisnog ekonomskog stručnjaka, Branku Stipić, novinarku Jutarnjeg lista koja piše o gospodarstvu i financijama, gospodina Željka Ivankovića, urednika časopisa Banka, Franu Matušića, političara i zastupnika HDZ-a u Saboru, Milorada Pupovca, saborskog zastupnika, dr. Dragana Kovačevića, ekonomista Hrvatske narodne stranke i Ivu Josipovića, predsjedničkog kandidata SDP-a. Profesor Ivo Josipović, predstavljen i potpisan kao predsjednički kandidat SDP-a, bio je jedini sudionik od svih predsjedničkih kandidata. Ovime je HRT izravno potvrdio da je u službi samo jednog kandidata iako je riječ o javnoj televiziji', upozorava Jurčević.

Najoštrije prosvjeduje protiv takvog pristupa HRT-a predstojećim predsjedničkim izborima, jer birači biraju na temelju javne percepcije o kandidatu, a javnu percepciju ponajviše promiče HRT kao javni medij.

'Ako se HRT ovako ponaša u pretkampanji, što onda možemo očekivati u pravoj kampanji?' pita se Jurčević i javno moli i traži od svih zainteresiranih i oštećenih, kojima je dostavio pisani prosvjed, da svatko u domeni svojih mogućnosti utječe na promjenu takve sramotne prakse kako bi svi predsjednički kandidati imali ravnopravan tretman na javnoj televiziji.

Upozorava i na to da je favoriziranje samo jedne politike, pod više nazivnika, i 'dovelo do dramatično teškog društvenog stanja u RH' te da HRT, kao najjači medij, snosi u tom smislu i najveću odgovornost.

Jurčević je zatražio podršku javnosti i ostalih predsjedničkih kandidata.