LJETNO LEDENO DOBA

Jutarnje temperature past će i na tri stupnja

30.08.2010 u 13:38

Bionic
Reading

Premda kalendarski ljeto i dalje traje, iz ormara izvucite jakne, veste i čarape. Naime, val zahlađenja zahvatio je cijelu Hrvatsku što se posebno osjetilo u Lici i Gorskom Kotaru gdje su jutarnje temperature bile šest stupnjeva Celzijevih

Tijekom cijelog ponedjeljka naoblačenje s kišom i pljuskovima proširit će se sa zapadnih krajeva na cijelu Hrvatsku. Poslijepodne će prolazno zapuhati umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverac i sjeverozapadnjak, na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu mjestimice s olujnim udarima.

Najviša temperatura u unutrašnjosti bit će između 13 i 18, u Slavoniji i na sjevernom Jadranu od 18 do 22, u Dalmaciji između 24 i 28° C, no poslijepodne će se temperature naglo spustiti.

U utorak će i dalje biti mjestimično oblačno uz povremenu kišu i pljuskove. U Dalmaciji, a prijepodne i na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici će prevladavati sunčano. Ujutro mjestimice magla.

Vjetar će u utorak biti većinom slab, a poslijepodne u Međimurju, Podravini te Slavoniji i Baranji povremeno umjeren do jak sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati umjeren, na južnom dijelu i jak sjeverozapadnjak, a uz obalu sjevernog Jadrana slaba i umjerena bura.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, u Gorskom kotaru i Lici od 3 do 6, a na Jadranu između 13 i 18. Najviša dnevna temperatura bit će od 15 do 20, a na Jadranu između 21 i 26° C.

U srijedu i četvrtak razvedravanje i lagani porast temperature. U petak će se nad Hrvatsku opet navući oblaci, a vikend bi trebao biti sunčan, uz daljnji porast temperature.