Ljubitelji slastica oduševit će se ovim tradicionalnim desertom austrijske kuhinje. Kultno jelo koje okusom vraća u djetinjstvo naziva se carski drobljenac - s razlogom
SASTOJCI:
Kaiserschmarren:
4 žumanjka
140 g šećera
250 ml milerama
30 ml tamnog ruma
4 žlice brašna
2 žlice svijetlih grožđica
2 žlice rastopljenog maslaca, za premaz
2 žlice šećera, za posipanje
3 bjelanjka
250 g svježih malina
Umak od malina:
250 g svježih malina
75 g šećera
1 zvjezdasti anis
1/2 žličice naribane korice od naranče
sok od pola naranče
PRIPREMA:
Namočite grožđice u rum. U mikseru, pomiješajte žumanjke i 85 g šećera. Miksajte dok žumanjci ne posvijetle i ne postanu pjenasti. Dodajte mileram. Dobro izmiješajte i na kraju umiješajte brašno i grožđice s rumom.
Zagrijte pećnicu na 215 °C.
Premažite lim maslacem i pospite ga šećerom.
Istucite bjelanjke sa ostatkom šećera i umiješajte u smjesu sa žutanjcima.
Ulijte smjesu u lim i pecite oko 15 minuta.
Kad je tijesto pečeno, izrežite ga drvenom kuhačom na manje komadiće i pospite šećerom u prahu te poslužite s umakom.
Umak od malina:
Stavite sve sastojke u posudu i na vatru, pustite da zavre i kuhajte 5 minuta. Ohladite malo i protisnite kroz sito. Pomiješajte sa svježim malinama i poslužite s kaiserschmarrenom.