KONAČNO PRELOMILA

Kamala Harris odabrala svog potpredsjedničkog kandidata, evo tko je on

06.08.2024 u 15:25

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Harris izabrala je guvernera Minnesote Tima Walza za potpredsjedničkog kandidata za ovogodišnje predsjedničke izbore, izvijestio je u utorak CNN pozivajući se na četiri izvora upoznata s izborom.

Time je izabrala zagovornika progresivne politike i jednostavnog čovjeka iz središnje Amerike kako bi joj pomogao pridobiti ruralne, bijele glasače, rekli su ljudi upoznati s tim pitanjem.

Walz, 60-godišnji veteran Nacionalne garde američke vojske i bivši učitelj, izabran je u republikanskom okrugu u Zastupničkom domu Sjedinjenih Američkih Država 2006. i služio je 12 godina prije nego što je izabran za guvernera Minnesote 2018.

Kao guverner, Walz gura progresivni program koji uključuje besplatne školske obroke, borbu protiv klimatskih promjena, smanjenje poreza za srednju klasu i prošireni plaćeni dopust za radnike Minnesote.

Walz se dugo zalaže za reproduktivna prava žena, ali je također pokazao konzervativne osobine dok je predstavljao ruralni okrug u Predstavničkom domu američkog Kongresa, braneći poljoprivredne interese i podržavajući pravo na oružje.

  • +5
Tim Walz Izvor: EPA / Autor: CRAIG LASSIG

Izborni stožer Kamale Harris nada se da će Walzova karijera u Nacionalnoj gardi, zajedno s uspješnim radom tog srednjoškolskog nogometnog trenera privući birače koji se nisu opredijelili podržati drugi mandat Donalda Trumpa u Bijeloj kući.

Walz je bio relativno nepoznat na nacionalnoj razini dok se priča o potpredsjedničkim kandidatima nije zahuktala.

  • +12
Kamala Harris Izvor: Profimedia / Autor: Brendan SMIALOWSKI / AFP / Profimedia