govorila o kandidaturi

Kandidatkinja stranke DOMiNO za predsjednicu: Ne vidim problem u Vučiću u Dubrovniku

11.10.2024 u 20:52

Bionic
Reading

Branka Lozo, članica novoosnovane stranke DOMiNO i njihova kandidatkinja za predsjednicu za Novu TV govorila je o svojoj kandidaturi, životu i politici u zemlji

Majka petero djece i znanstvenica, Lozo se odlučila za kandidaturu zbog svoje, kako kaže za Novu TV, dužnosti prema domovini.

'Odlučila sam svoje kapacitete pružiti domovini da bi nam svima bilo bolje', rekla je.

Opisala je svoj program. 'Odnosi se na ovlasti predsjednika, a to je briga o stabilnosti i sigurnosti zemlje u dogovoru s predsjednikom Vlade, brigu o radu naših veleposlanstava u svijetu i prepoznatljivosti i prisutnosti Hrvatske na europskom i svjetskom planu. Postoji dio mog programa koji se odnosi i na aktivnosti izvan ingerencije ovlasti predsjednika poput pitanja Hrvata u drugim zemljama', rekla je i kao primjer navela Bosnu i Hercegovinu.

Upitana o tome kako namjerava javnost navesti da glasa za nju s obzirom na to da je relativno nepoznata, rekla je da su svi politički akteri jednom bili nepoznati.

Upitana bi li na svoju inauguraciju pozvala srbijanskog predsjednika, rekla je da 'nikako ne bi'.

Osvrnula se na gostovanje Aleksandra Vučića u Dubrovniku. 'Možda nije trebao biti u Hrvatskoj jer vrijeđa tekovine Domovinskog rata. Ne vidim da je problem što je bio na samitu vezanim uz Ukrajinu', rekla je.

'Veći je problem što smo tek iz stranih medija mogli vidjeti da se  tamo potpisan dokument mijenjao jer je na tome inzistirao Aleksandar Vučić i da je izbačen dio koji se odnosio na sankcije Rusiji i vojnu pomoć Ukrajini', rekla je Lozo.

Svoje protukandidate nije htjela komentirati. 'Svi smo zajedno u utrci i odlučila sam nikoga ne komentirati dok ne dobijemo verifikaciju da smo prikupili 10.000 autonomnih potpisa', rekla je Branka Lozo.