IZVLAČI MILIJUNE?

Kerum od Fani kupio tvrtku za 7,7 milijuna kuna

Bionic
Reading

Gradonačelnik Splita Željko Kerum od svoje je nevjenčane supruge kupio tvrtku Torzo za 7,7 milijuna kuna i to mu nije prva tvrtka u koju se upisao umjesto Fani Horvat

Na oglasnoj ploči sudskog registra na Trgovačkom sudu objavljeno je rješenje kojim se Fani Horvat briše s mjesta direktorice tvrtke 'Torzo' za trgovinu te se umjesto nje upisuje Ivana Plenčić iz Solina, piše Slobodna Dalmacija.

Tvrtku Torzo Fani Horvat osnovala je 2005. godine s 20 tisuća kuna temeljnog kapitala, a sudski registar na internetu otkriva da Plenčić kao direktorica zastupa Torzo od travnja ove godine, kada se Željko Kerum upisao kao vlasnik te tvrtke umjesto Fani Horvat.

Tu promjenu vlasništva je sudski registar proveo na temelju Ugovora o prijenosu poslovnih udjela tvrtke Torzo s Fani Horvat na njezina nevjenčanog supruga Željka Keruma, uz naknadu od 7,7 milijuna kuna. U registru se ne navodi kojom imovinom raspolaže spomenuta tvrtka. No Slobodna Dalmacija doznaje da je poduzeće Torzo, među ostalim, donedavno imalo butik ženskog rublja u Kerumovu centru Joker. Može se samo nagađati da Kerum raščišćava svoje poslovno stanje iz obiteljskih i financijskih razloga. 

Također, iz sudskog registra se ne može vidjeti je li novčana transakcija 'teška' više milijuna zaista i provedena, odnosno je li novac uistinu i isplaćen.

Tijekom 2012. godine je Željko Kerum, umjesto Fani Horvat, upisan i kao vlasnik tvrtke Tantal za unutarnju i vanjsku trgovinu te Bulga za građenje i poslovanje nekretninama. S druge strane, Fani je krajem prošle godine od supruga preuzela vlasništvo nad tvrtkom 'Rapsodija', koja je tada počela, pa stala, s gradnjom hotela na Bačvicama.