svi će biti ispitani

Rezultate istrage čekat ćemo godinu dana? Istražitelji progovorili o nesreći na trajektu

13.08.2024 u 11:42

  • +12

Nesreća u trajektnoj luci Mali Lošinj

Izvor: Cropix / Autor: Sandro Puncet

Bionic
Reading

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu najavila je da će se danas u 11:30 po prvi put obratiti javnosti kako bi pružila informacije o trenutnom tijeku istrage nesreće na Lošinju u kojoj su tri pomorca s broda Lastovo tragično izgubila život

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu danas će u 11:30 po prvi put obratiti javnosti kako bi pružila informacije o trenutnom tijeku istrage nesreće na Lošinju u kojoj su tri pomorca s broda Lastovo tragično izgubila život.

Podsjetimo, tri pomorca u dobi od 38, 54 i 58 godina, stradala su u nedjelju na Lošinju kada je na njih pala rampa trajekta Lastovo, zadobivši smrtonosne ozljede. Obdukcija koju je proveo Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci potvrdila je da su ozljede bile takve da ih je bilo nemoguće preživjeti te da nikakva medicinska intervencija ne bi mogla pomoći.

Istraga će potrajati

Državna agencija provodi svoju istragu paralelno s radom Županijskog državnog odvjetništva i policije, čiji je zadatak utvrditi postojanje eventualne kaznene ili prekršajne odgovornosti.

Svi će biti ispitani, osim teško ozlijeđenog pomorca

"Agencija je od dežurnih službi 11. kolovoza zaprimila obavijest o putničkoj nesreći. Očevidne radnje će biti završene do kraja dana i svi će biti ispitani uz iznimku jedne osobe koja ne može biti ispitana zbog zdravstvenog stanja", rekla je ravnateljica Agencije Alana Vukić.

Trenutno se prikupljaju svi relevantni dokazi, no finalno izvješće mogli bismo čekati i godinu dana. "Mi ne progonimo niti istražujemo krivnju pojedinaca. Mi smo ovdje da preveniramo i izdajemo sigurnosne preporuke radi sprječavanja nesreća u budućnosti", rekla je Vukić koja nije htjela otkriti jesu li među svjedocima samo članovi posade ili i ostali.