Knedli tete Marine

Knedli tete Marine

26.07.2012 u 12:05

Bionic
Reading

... i to s marelicama ... hijaooooo kojaa ekstaza! Stavila je i malo limunove korice u tijesto. Kako chic! Teta Marina živjela je u Parizu i kuha tako dobro da se debljam već od mirisa iz njezine kuhinje :)

Teta Marina je Petrina mama. A Petra je moja prijateljice, susjeda, umjetnica
(radi predivan srebrni nakit) i pseća mamica jednog crnog Nota koji je Mišin
dečko ;).

E ta teta Marina kuha naajbolje u Svemiru! I voli francusku kuhinju. I ovo su najbolji knedli s marelicama. Pojela sam ih vruće i spalila si nepce, jer im nisam mogla odoljeti. Volim ja i knedle od šljiva, ali ovi su nenadmašni! Šta jest - jest.

Marinine su tajne sljedeće (osim korice limuna): krumpiri se kuhaju oguljeni kako tijesto ne bi poprimilo okus kore i u neslanoj vodi kako ne bi popio višak vode.


Možete ih umjesto sa šećerom, jesti s agavinim sirupom ...


... sladoledom od vanilije ili najbolje - stracciatellom!


I napravite ih puuuno da ih možete smrznut i mumat kad marelica više ne bude po tržnicama

za desetak knedli

1 kg oguljenog krumpira
1 jaje
korica limuna
cca. 1/2 dcl ulja
1/3 namjenskog brašna na 2/3 krumpira
(u prijevodu cca. 350 g brašna na 1 kg oguljenog krumpira)

Krumpir oguliti i u što većim komadima skuhati u neslanoj vodi. Propasirati i skroz ohladiti.

Nauljiti propasirani krumpir i umutiti u njega jedno jaje, prstohvat soli i dodavati brašno, malo po malo, dok se mijesi.

Razvaljati tijesto na debele štruce, izrezati komade, kao za njoke, izdubiti ih i pretvoriti u improvizirani krug u kojega ćete uvaljati marelicu, na vrhu spojiti i između dlanova napraviti knedlu/kuglu.


Kad su knedli oblikovani ubacite ih u kipuću, malo posoljenu vodu i kuhajte petnaestak minuta



C'est ca!


Može griz?


Ma vidi te slasne kombinacije ...


Eee da ... tako je to kad nudiš prst pa ode cijela ruka! ;)