uoči eu izbora

Milivoj Špika upozorio: 'Ne vjerujte lažnim predstavnicima umirovljenika'

07.06.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Koalicija Umirovljenici zajedno pozvana je u petak umirovljenike da na nedjeljnim izborima za Europski parlament mudro biraju svoje predstavnike, koje smatraju najvažnijim izborima od hrvatske samostalnosti

Nalazimo se u ključnom trenutku odluke o smjeru kojim će Europa krenuti u nadolazećim godinama. Hrvatski umirovljenici, koji su radili i gradili temelje Hrvatske, moraju iskoristiti svoje pravo glasa i sudjelovati u oblikovanju pravednije i sigurnije budućnosti Hrvatske i EU, poručili su na konferenciji za novinare članovi te političke platforme.

Navode kako Europski parlament donosi odluke koje direktno utječu na svakodnevni život, na mirovine, zdravstvenu skrb i socijalnu sigurnosti, koje su posebno bitne za njihovo glasačko tijelo. No, dosadašnja iskustva pokazuju da se nitko neće boriti za prava umirovljenika ako to sami ne čine kroz biranje svojih predstavnika.

Ističu da se životni vijek produžio za deset godina, odnosno da će do 2070. čak 30 posto stanovništva biti starije od 65 godina, što zahtijeva novu razinu međugeneracijske solidarnosti. 

"Zaboravljamo da cijeli smisao bavljenja politikom nije da pojedinac zauzme neku poziciju, bez obzira radi li se o Saboru ili EU parlamentu, nego da se zalaže za prava i boljitak onih koje predstavlja. Nalazimo se u vremenu kad vrijedni, sposobni i pametni šute da ne bi uvrijedili sve one nesposobne oko sebe", rekao je Milivoj Špika.

Izađite na izbore 9. lipnja i pomozite graditi Europu koja će biti bolja za sve generacije. Ne vjerujte lažnim predstavnicima umirovljenika, jer vaš glas može osigurati dostojanstvenu i sigurnu starost, poručili su svojim biračima Umirovljenici zajedno,, nositelji broja 24 na biračkom listiću za EU izbore.