ZBOG SLABE PRODAJE

Kraj za Enslaved?

04.02.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Unatoč odličnim kritikama, Enslaved je financijski potpuno podbacio što znači da najvjerojatnije nećemo vidjeti njegov nastavak

Enslaved: Odyssey to the West, jedna od najboljih igara prošle 2010. godine doživjela je potpuni financijski fijasko prodavši se u tek nešto više od 460.000 primjeraka. Igra koju smo nedavno i sami recenzirali bila je grafički najljepša igra prošle godine koja je od ostalih igara odudarala i iznimno dobro ispričanom pričom koja se bazirala na dvoje protagonista u potrazi za svojom slobodom.

 

Igra je pokupila i odlične kritike i ostaje prilično nejasno kako je došlo do tako loše prodaje no i ovaj slučaj još jednom pokazuje kako igrači u biti najviše kupuju proizvode koji iz godine u godinu izgledaju praktički isto i ne donose ništa novo. Primjerice jedan Black Ops prodao se u višestruko većoj nakladi još u pretprodaji.

 

Zbog toga najvjerojatnije nećemo vidjeti nastavak koji bi osobno vrlo rado zaigrali jednoga dana. Razvojni studio zaslužan za igru, Ninja Theory trenutno radi na redefiniciji Devil May Cry franšize i sigurni smo da će novi nastavak biti jedan od najboljih dosad.