čišćenje podmorja

Kreće izvlačenje izgorjele jahte u Makarskoj, evo koliko dugo će trajati

11.07.2024 u 14:44

Bionic
Reading

U gradskoj luci u Makarskoj počeli su u četvrtak pripremni podmorski i prateći radovi za izvlačenje i odvoz iz gradskog porta 34-metarske jahte "Acceptus", koja je izgorjela u luci prije više od tjedan dana

Pripremne i sve druge poslove vezane za izvlačenje jahte i čišćenja podmorja obavlja tvrtka Krka Sub Maris d.o.o. iz Splita, doznaje se od Ante Bilića, direktora tvrtke Makarska obala, koja upravlja makarskom lukom.

Ispod podrtine izgorjele jahte, sa samostojeće platforme s dizalicom podvučene su trake kako bi se utvrdilo može li se cijela izgorjela jahta izvući iz mora ili će biti izvučena u segmentima, kazao je Bilić.

Procijenio je da bi radovi odvoženja jahte koja će biti podignuta na teglenicu i odvezena u jedno od brodogradilišta mogli potrajati oko pet dana, nakon čega će uslijediti čišćenje podmorja i manja sanacija dijela makarske obale uz koju je jahta bila privezana.

  • +19
Pripreme za vađenje olupine jahte u Makarskoj Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Priobalni dio makarskog porta uz koji je privezana izgorjela jahta i dalje je zatvoren za pješake uz neprekidno dežurstvo policije.

  • +13
Izgorjela luksuzna jahta 'Acceptus' u Makarskoj Izvor: Pixsell / Autor: Matko Begovic/PIXSELL