NAJVEĆE IZDANJE IKAD?

Kreće splitsko Ultra ludilo: 'Festival ima veliku vidljivost, a i puno beba na njemu je začeto'

09.07.2024 u 12:27

Bionic
Reading

Jubilarno deseto izdanje Ultra Europe započinje ovog petka s tri festivalska dana na stadionu Park mladeži u Splitu, a nastavlja se na otocima Braču, Hvaru i Visu. Organizatori očekuju ukupno 150 tisuća posjetitelja iz 142 države, a u programu će sudjelovati oko 150 DJ-eva i drugih izvođača, pa se procjenjuje da će ovogodišnja Ultra biti 'možda i najveća'

'Prije desetak godina uvjeravali su nas da Hrvatska nije zemlja za ovako velike manifestacije, ali smo ih razuvjerili. Uspjeli smo', rekao je organizator Joe Bašić iz tvrtke MPG Live.

'Ovo je visokorizičan međunarodni projekt koji cijeli svijet gleda i izuzetno je važno da sve službe i institucije dobro funkcioniraju i međusobno surađuju. Mogu reći da je suradnja na najvišem mogućem nivou', dodao je Bašić.

Potporu festivalu na završnoj konferenciji za novinare uoči njegova početka dali su Ministarstvo turizma i sporta, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.

'Ovaj festival je još 2018. godine proglašen manifestacijom od strateškog značenja i nastavit će imati našu punu podršku', rekao je državni tajnik Josip Pavić.

'Odnos organizatora prema stanovništvu i prema svim institucijama je izuzetno dobar. Osim što se radi o velikoj fešti, radi se i o značajnom događaju koji nam je pomogao u gradnji imidža', kaže splitsko-dalmatinski dožupan Stipe Čogelja.

'Ultra je napravila jako puno za ovaj grad, a pozitivno je utjecala i na cijelo društvo - svijet je došao u Split. Jasno je da će dio naših građana na nekoliko dana biti inkomodiran, ali učinit ćemo sve da to što kraće traje. Dobrodošli ste u Split, primili smo vas u našu kuću - osjećajte se, zabavljajte se i ponašajte se kao kod kuće', rekla je pročelnica Službe za razvoj u splitskoj gradskoj upravi Antonija Eremut Erceg.

  • +21
Konferencija za medije uoči početka festivala Ultra Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Dalmacija je regija širokih srca i širokih pogleda, a ovaj festival sjajan je spoj fascinantne prošlosti i povijesti s lijepom sadašnjosti i budućnosti. Donijeli ste vrlo veliku vidljivost Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je na nama da to dalje koristimo', kazala je predsjednica županijske turističke zajednice Ivana Vladović te je dodala da se na Ultri 'začelo puno beba' koje već polako odrastaju.

'Ultra je megaspektakl i već je postala destinacijski festival na koji gosti dolaze sve ranije i na kojemu se zadržavaju sve dulje. Iznimno su dobri potrošači, a zanima ih i naša gastronomska i kulturna ponuda. I na njih je usmjerena naša kampanja 'Respect & Enjoy', odnosno poziv da poštuju grad i ljude koji žive u njemu', dodala je predsjednica gradske turističke zajednice Alijana Vukšić.

Organizatori će na ovogodišnjem izdanju festivala Ultra Europe prvi put organizirati meet and greet s izvođačima, pa i glavnim zvijezdama poput Hardwella, koje će najsretniji fanovi imati priliku i osobno upoznati.

Za drugi dio festivala na obližnjim otocima organiziran je pak posebni party brod te će posjetitelje voziti od lokacije do lokacije.

Ukratko, slijedi najintenzivniji splitski vikend u godini.