SVI SRETNI

Kreilach: Korektno je to što sam ostao u Rijeci

17.01.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Damir Kreilach produžio je ugovor s Rijekom do ljeta 2014. godine. Iako je igrač ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora čime je stekao pravo da 1. siječnja potpiše predugovor s nekim drugim klubom te tako na ljeto napusti klub bez odštete, ovaj veznjak nije niti pomislio na to

U dogovoru s klubom, igraču je isplaćen samo dio dugovanja i potpis na novi ugovor stavljen je nakon jutarnjeg treninga na Kantridi.

'Predugo smo pripremali ovaj novi ugovor s Damirom, trebali smo to napraviti prije mjesec dana. Situacija je takva da postoji problem novaca, tako da moram istaknuti sve koji su bili angažirani oko ovog potpisa. Nije samo riječ o predsjedništvu već o značajnom dijelu Izvršnog odbora kluba ali i drugi koji su nam pomogli oko produljenja ugovora s Kreilachom te rješavanje situacije s Čulinom. To je povoljan ishod za klub jer cijenimo kako su to igrači koji su u sportskom dijelu bitni za našu ekipu, a očekujemo da će njihovi kvalitetni nastupi i rezultati kluba poboljšati vrijednost naše momčadi i njih samih. Transferi koji bi se trebali dogoditi u budućnosti prema inozemnim klubovima se prije svega odnose na njih dvojicu, a taj novac bit će presudan za klub dok ne nađemo druga rješenja na kojima radimo,' kazao je Komen nakon što je skinuo veliki teret s leđa.

Kreilach je iz uprave kluba izašao s ocem i agentom Dankom Đikićem te su se zajedno spustili u press centar.

'Potpisali smo ugovor na obostrano zadovoljstvo kluba i mene, a na meni je da igrama opravdam uloženo povjerenje kluba. Nadam se da ću svojim igrama na ljeto napraviti transfer što će biti za dobro za Rijeku i na kraju krajeva i za mene,' kratko je na početku rekao Damir objasnivši korektan potez prema svom klubu.

'27. prosinca smo napravili razgovor s predsjednikom i dali si ruku. Ne bi bilo fer da sam 1. siječnja potpisao predugovor s nekim klubom. Rijeka mi je puno dala, dajem i ja Rijeci 100% uvijek od sebe, nadam se da ću i dalje davati. Mislim da je to bilo korektno od mene jer se drugačije ne bi osjećao dobro,' potvrdio je i riječima pošten odnos prema klubu.

Kreilach je u omladinski pogon Rijeke stigao 2000. godine iz NK Opatije na poziv Borisa Pučića, a još kao kapetan juniora 2008. godine potpisao je četverogodišnji ugovor s Rijekom kada je upisao i prve prvoligaške minute.

'Zahvalio bi se Rijeci, agentu Đikiću, roditeljima i curi koji su pridonijeli potpisu ugovora. Na meni je da dajem 100% na terenu, a to je ono najbitnije,' poručio je na kraju Kreilach koji je tom prigodom darivan i od Armade čime je pokazano koliko se cijeni pošteni rad, odnos i ljubav prema klubu.

Kreilach ostaje vjeran Rijeci