krenule gužve

Kilometarske kolone kod Lučkog, krš i lom na A4

29.07.2024 u 07:20

Bionic
Reading

Na autocesti A1 povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je priljev vozila na ulasku na autocestu pred naplatom Lučko u smjeru mora. Između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno u kolonama uz kraće zastoje, a između tunela Čelinka i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra.

Na A2 pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 600 metara.

Na A3 Bregana-Lipovac prema naplati Lučko (A1) u smjeru mora iz smjera Buzina kolona je oko 4 kilometra.

Gužva na Lučkom 27.7.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na A4 Goričan-Zagreb zbog prometne nesreće između čvorova Čakovec i Ludbreg, na 19. km u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno. Između čvorova Popovec i Zagreb istok u smjeru Zagreba kolona je oko 2 kilometra.

Kako javlja policija, u visini naselja Orehovica došlo je do prevrtanja kombi vozila s prikolicom, koje je prepriječilo obje prometne trake. Zbog toga je posljedično došlo do nove nesreće između dva teretna i jednog osobnog automobila. Jedan od vozača zadobio je tjelesne ozljede, te je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec. Autocestom se promet odvija pretjecajnom trakom uz regulaciju policijskih službenika i privremenu prometnu signalizaciju.

Na Jadranskoj magistrali zbog teretnog vozila u kvaru prekinut je promet u tunelu Supava na dionici Zaton Doli-Prapratno. Obilazak je preko Stona.