... je idealno piće za blagdanske posjete prijatelja i obitelji. Malo punča, malo kuhanog vina i malo ajriš krima i svi su veseli ;)
Pronašla sam recept na jednom od omiljenih blogova i odlučila ga ubaciti u Božićnu ponudu alkoholnih pićenaca za prijatelje.
Jednostavan za pripremu, kremast i aromatičan poslužit će kao prava zimska, blagdanska okrijepa.
Ćiirz!
za 4 šalice
1 šalica jake, crne kave
1 i 1/2 šalice slatkog vrhnja
1 žlica kakaa
1 žlica šećera
1 žličica meda
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice ekstrakta badema
1 pakiranje ugušćenog mlijeka (cca. 300 ml)
2 šalice whiskeya
Skuhajte kavu i pustite da malkice uzavrije. Ubacite u posudu zajedno sa šećerom, medom, vrhnjem i ekstraktima. Promiješajte i stavite na laganu vatru 20ak minuta. Miješajte neprekidno dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Skinite posudu s vatre ubacite ugušćeno mlijeko. Promiješajte i prebacite u posebnu posudu i ostavite da se hladi par minuta.
Na kraju umiješajte whiskey. Promiješajte i ostavite ajriš krim na sobnoj temperaturi neko vrijeme ili ga strpajte u hladnjak.
Poslužite sa šlagom (to se nekad zvalo B.P. Special i pile smo ga prijateljica Tatjana i ja u B.P. klubu kao miljenice pokojnoga Boška Petrovića) i s malo leda.