PROMJENA STAVOVA

Le Pen: Ništa od Frexita, ostajemo pri euru

23.05.2017 u 21:23

Bionic
Reading

Čelnica Nacionalnog fronta Marine Le Pen odustaje od svoje ideje da Francuska treba napustiti eurozonu, izjavio je u ponedjeljak glavni gospodarski strateg te stranke Bernard Monot

'Neće biti Frexita. Uzeli smo u obzir što je francuski narod rekao', kazao je Monot u razgovoru za britanski The Telegraph, podsjetivši kako je Le Pen još u petak najavila kako će stranka započeti s razmatranjem svojeg protueuropskog stava nakon što prođu parlamentarni izbori idućeg mjeseca.

Monot je naveo da i dalje smatra kako euro nije tehnički vrijedan, ali kako nema smisla tvrdoglavo inzistirati.

'Odsad će naša politika biti da pregovaramo o sporazumima s EU koji bi nam dali veću kontrolu nad proračunom i bankarskim zakonima', kazao je glavni gospodarski strateg Nacionalnog fronta.

Čelnica stranke je, pak, izjavila kako bi joj bilo prirodno kada bi potpredsjednik Nacionalnog fronta Florian Philippot podnio ostavku na mjesto u stranci, ukoliko bi ona napustila jedan od glavnih stavova koji je branila tijekom neuspjele predsjedničke kampanje, a koji se odnosi na odustajanje od eura.

Le Pen je navela da bi 'na njegov račun' išao njegov izlazak iz stranke i dodala da njegovo skorašnje upozorenje o napuštanju Nacionalnog fronta ukoliko se promijeni stav o euru, nije shvatila kao ucjenu.