SPREMAN ZA KRITIKU

Linić 'popljuvao' Milanovića zbog rekonstrukcije Vlade

11.06.2014 u 12:27

Bionic
Reading

Slavko Linić danas se prvi put pojavio u Saboru kao nezavisni zastupnik. Iako se u sabornici raspravljalo o temi iz njegovog resora, Linić se zasad nije javio za riječ, no kratko je popričao s novinarima ispred sabornice

'Moje veliko iskustvo u tome kako se boriti za reforme daje mi mogućnost da itekako kritički nastupam ukoliko Zoran Milanović ne bude odgovoran i odustane od reformi. Prema tome, da ukažem na ono što se sve moglo, što se trebalo i to je moj dio posla kao saborskog zastupnika, s daleko jačom kritičkom moći iz razloga što više nisam član SDP-a', pojasnio je Linić novinarima planove za budućnost.

Bivši ministar financija rekao je kako se ne misli pridružiti ijednom drugom klubu zastupnika. 'Stalno pokušavam vrlo jasno reći da sam oduvijek bio i stvarao SDP. Prema tome, to što sam izbačen iz SDP-a ne znači da nisam socijaldemokrat. To znači da ne vidim nijednu opciju kojoj bih se mogao približiti. Ostat ću SDP-ovac izvan svoje stranke i djelovati upravo na tom dijelu da se borim za reforme, jer bez reformi nema budućnosti za građane', rekao je Linić.

Linić je kratko prokomentirao i rekonstrukciju Vlade, iako u trenutku kada su novinari razgovarali s njim još nije bilo službene potvrde imena koja će otići i koja će doći u Vladu.

'To je problem predsjednika vlade Zorana Milanovića. Tragedija je da govori o rekonstrukciji
nakon Glavnog odbora SDP-a jer je evidentno da će mu svatko prigovoriti da se možda obračunava s nekim SDP-ovcima koji ne misle kao on. Izabrao je najgore vrijeme. Putuje na utakmicu u Brazil pa to užurbano radi i pokazuje da je neodgovorna osoba. Svaki komentar njegovog prijedloga je suvišan jer je izbačen na brzinu, bez konzultacija i nakon iskazanog određenog nezadovoljstva i članova Vlade. U takvim uvjetima se to ne radi', kazao je Linić.

Vezano uz Zorana Milanovića, podsjetimo da je Linić početkom tjedna predao pisanu predstavku saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u kojoj izražava sumnje da je premijer zloupotrijebio PNUSKOK za prisluškivanje i praćenje. Već danas kreće nadzor Odbora.

'Očekujem odgovoran rad, ozbiljnost i odgovore na ono što sam napisao u svojoj predstavci, a to je da me PNUSKOK ometao u normalnom životu, posebno moju obitelj i prijatelje, i očekujem da u tom dijelu dobijem odgovore', rekao je Linić.