ŽESTOKI OBRAČUN

Linić 'pukao' na HDZ-ovce: Uništili ste Hrvatsku!

19.09.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Niti rasprava u Saboru oko izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju nije mogla proći bez spominjanja 'lex Perkovića'. Nakon izlaganja ministra financija Slavka Linića za riječ se javio HDZ-ovac Ivan Šuker

'Postoji sad jedno elementarno pitanje, zar ne mislite da je ovaj lex Perković Hrvatskoj dugoročno nanio daleko veće štete, kako državi tako i hrvatskim poduzetnicima i građanima. Zašto? Zato što je poslao poruku pravne nesigurnosti. Hrvatska je postala zemlja, nažalost, na koju neke upozoravaju, zemlja pravne nesigurnosti. A jedan od osnovnih uvjeta da imate jeftiniji kapital vam je pravna sigurnost. Ovaj lex Perković bacio nas je u zonu političke nesigurnosti, ali što je najtragičnije, bacio nas je u zonu pravne nesigurnosti', komentirao je Šuker, no Linić mu je odgovorio da je on ministar financija i kako se ne da baš lako uvući u političke rasprave, piše Večernji list.

'Vi obmanjujete građane Hrvatske. Jer jednostavno za život građana to nema nikakva utjecaja, nikakva. Švicarac nema veze s odnosom s EU. Odnosi i ugovori u bankarstvu nemaju veze – odgovorio mu je Linić.

Kritizirao ga je i HDZ-ov Dujomir Marasović ustvrdivši da je politika Vlade loša i umjesto da vode politiku koja vodi tome da povećaju zaposlenost i platežnu moć građana, ona 'i ono malo okruženja što je bilo pozitivno prema nama tjera od nas'.

'Gospodine ministre, smatram da će naš deficit biti prema 5 posto i da ga mi sami ovdje nećemo krojiti nego će se krojiti iz Bruxellesa, a Bruxelles već obustavlja neki novac. Kako možete reći da Hrvatska neće imati nikakve veze s financijskim aspektom svega ovoga kada oni jučer u Bruxellesu kažu da će ukinuti recimo 80, 100 milijuna eura za Schengen. Znači imat će ovo i te kako utjecaja na našu politiku', komentirao je Marasović i time iživcirao ministra Linića koji mu je kazao da SDP rješava aktualne probleme i brine se o budućnosti, a HDZ se bavi prošlošću.

'Ali ja ću vam reći o toj prošlosti, osam godina uništavali ste Hrvatsku, HDZ je uništavao Hrvatsku, osam godina niste proveli jednu reformu, trošili ste novac na željeznice, plaćali ljude, niste gradili pruge, osam godina ulagali ste i trošili novac na pojedince u poljoprivredi, malo obrađene zemlje, potpuno nekonkurentni. Trgovačka društva uništena, bez dobiti, bez sredstava za vlastita ulaganja. Privatni sektor totalno uništen, gurali ste ga prema investicijama u zemlju, u prostore, u stanove, da, gospodo, osam godina ste uništavali, osam godina. Hoćete govoriti o toj prošlosti? Pa nije problem, dat ću vam te cifre. Dotjerali ste Hrvatsku do 200 milijardi duga. Vi ste to učinili, ljudi u HDZ-u. A neću govoriti o vašoj pojedinačnoj pljački imenom i prezimenom gdje se vode sudski postupci', 'ispalio' je Linić te HDZ-ovcima poručio da su ostavili 15,5 milijardi minusa, piše Večernji list.