NADZOR OD SLJEDEĆEG TJEDNA

Linić zasad ipak bez 'saslušanja' na saborskom odboru

05.06.2014 u 14:50

Bionic
Reading

Devet minuta - toliko je trebalo Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da održi sjednicu na kojoj se trebao obaviti razgovor s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem. On se na sjednici pojavio, no nije razgovarao s članovima odbora, već je zatražio time out kako bi u pisanoj predstavci odboru iznio svoje mišljenje o tome je li i kako je Zoran Milanović zlouporabio službe

'Linić je danas ponovio ono osnovno ukratko svoju ocjenu odnosa s Milanovićem i rekao da će detaljno to obrazložiti u pisanoj formi i da ćemo to u ponedjeljak dobiti. Mi smo se dogovorili da u utorak održimo sjednicu na kojoj ćemo odrediti smjernice, odnosno težište rada odbora', rekao je novinarima nakon sjednice odbora njegov predsjednik Miroslav Tuđman.

Tuđman nije htio otkriti što im je točno Linić u kratko vrijeme trajanja odbora rekao i jesu li mu postavili kakvo pitanje.

'Ovo nije istražno povjerenstvo, nego je nadzor. Prema tome, tu je gospodin Linić došao svojevoljno i zahvalan je što je odbor pokrenuo to pitanje i rekao je da će se svaki put odazvati kada odbor bude smatrao to potrebnim', kazao je Tuđman.

Drugim riječima, iako Linić sada neće odgovarati na pitanja odbora i usmeno iznositi svoje mišljenje, on se u tijeku nadzora uvijek na zamolbu odbora pojaviti na njihovoj sjednici i dati neko dodatno objašnjenje.

Da od sljedećeg tjedna odbor počinje s nadzorom, potvrdio je i njegov potpredsjednik Igor Dragovan, koji također nije želio otkriti što je Linić rekao u kratkom izlaganju.

'Kad dođe predstavka, onda ćemo ići dalje. Ne možemo ići sada u nadzor ako smo se obvezali da ćemo sačekati pisanu predstavku Linića, u ponedjeljak ćemo vidjeti i onda ćemo krenuti dalje', rekao je Dragovan.

Dodatna objašnjenja nakon sjednice odbora nije htio dati ni sam Linić kazavši samo kako će sve objasniti u pisanoj predstavci.