bjeloruski predsjednik

Lukašenko: Prigožin se vratio u Rusiju, nalazi se u Sankt Peterburgu

06.07.2023 u 10:51

Bionic
Reading

Čelnik ruske plaćeničke skupine Wagner Jevgenij Prigožin nalazi se u Rusiji, a ne u Bjelorusiji, kako je bilo dogovoreno nakon što je poslao svoje plaćenike na Moskvu

Informaciju o tome da se Prigožin nalazi u ruskom gradu Sankt Peterburgu objavio je na konferenciji za medije u Minsku bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, objavio je CNN.

Odgovarajući na pitanje CNN-ova novinara Matthewa Chancea, Lukašenko je rekao da su Wagnerove snage u svojim 'regularnim kampovima', implicirajući time da nisu u Bjelorusiji.

'Što se tiče Jevgenija Prigožina, on je u Sankt Peterburgu. Ili je možda jutros otputovao u Moskvu ili negdje drugdje. Ali on sada nije na teritoriju Bjelorusije', rekao je i dodao kako boravište pripadnika Wagnera nije pitanje za njega jer je riječ o ruskoj tvrtki.

  • +5
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko Izvor: EPA / Autor: MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Lukašenko je prethodno rekao da je posredovao u dogovoru o okončanju Prigožinove pobune prošlog mjeseca, uvjeravajući ruskog predsjednika Vladimira Putina da ne uništi skupinu Wagner i organizirajući da se Prigožin preseli u Bjelorusiju.