Sailing Passion

Luksemburžani ogorčeni: Napuštamo Hrvatsku nakon 14 godina i potrošenih više od milijun eura

12.09.2024 u 17:24

Bionic
Reading

Ovo ljeto Hrvatska se suočila s porastom pritužbi turista, pri čemu su mnogi posjetitelji istaknuli strmoglavi porast cijena i sve veći nesrazmjer između cijene i kvalitete usluge.

Neki smatraju da je Hrvatska izgubila svoj izvorni šarm,, a među obeshrabrenima je i jedriličarska tvrtka koja već 14 godina radi u Hrvatskoj, ali sada će iz nje otići, piše Croatia Week.

Sailing Passion organizirala je različita jedriličarska događanja u Hrvatskoj od svibnja 2008.

“Bili smo očarani zadivljujućom obalom toliko da smo se vratili 2009., unatoč našem prvotnom planu da svake godine istražimo različite dijelove Mediterana i Jadrana. Godine 2010. smo plovili u Španjolskoj, ali je grupa jednoglasno izglasala povratak u Hrvatsku. Od 2011., pa sve do svibnja 2024., Hrvatska je naša destinacija svake godine tijekom prvog tjedna u svibnju, iznajmivši oko 29 brodova za približno 180 sudionika,” kazala je za Croatia Week Ariane Roquebert iz Sailing Passiona. Roquebert kaže da su pridonijeli lokalnom gospodarstvu plaćanjem boravišne pristojbe za cijelu svoju grupu, nabavkom namirnica i objedovanjem u marinama i na otocima.

“Svake godine u Hrvatskoj ostavimo oko 100.000 eura.”

No, stvari su se drastično promijenile od uvođenja eura, što je, kaže Roquebert, potaknulo značajan i neopravdan rast cijena.

''Imali smo problema s opskrbom tijekom godina, unatoč trošenju oko 12.000 eura godišnje. Isporuke su stalno bile pogrešne, nedostajale su ključne stavke poput vode ili su narudžbe zamjenjivane alternativama niske kvalitete' rekla je.

Navela je i da su se i nakon promjene opskrbljivača suočili s istim stvarima - neorganiziranošću i nehigijenom.