TVRDI SUPRUGA KATARINA MARKOVIĆ

'Maček je podnio ostavku upravo zbog Fimi medije'

05.12.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Među bivšim zapolenicima HDZ-a koji se u slučaju Fimi medije ispituju na zagrebačkom Županijskom sudu jer su 'na ruke' i bez ugovora primali naknade iz stranačkog crnog fonda danas je svjedočila i supruga bivšeg Sanaderova glasnogovornika Ratka Mačeka koji se također tereti da je sudjelovao u izvlačenju 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi medija.

Iako zbog braka s Mačekom nije morala svjedočiti, Katarina Marković je ustvrdila da je Maček ostavke na sve dužnosti dao upravo zbog Fimi medije.

'Marketinške agencije žalile su mu se da više od 50 posto državnih poslova dobiva Fimi medija', kazala je svjedokinja, dodajući da su slične primjedbe Mačekovu partneru Miroslavu Kovačiću dolazile od direktora javnih poduzeća.

Maček i Kovačić o svemu su izvijestili Sanadera, njegovu zamjenicu Jadranku Kosor i tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, posvjedočila je Katarina Marković

Ona je jedna od svjedoka koja je ilegalnu naknadu u HDZ-u primala i nakon što je s posla u toj stranci premještana u vladin ured za odnose s javnošću.

Poput Željke Canjuge i Zrinke Šekoranje novac je od optužene bivše blagajnice HDZ-a Branke Pavošević primala jer je nakon posla u vladi obavljala stranačke dužnosti.

Novac su na crno primali i portir Danijel Tikvan te Sanaderov vozač Denis Lacić koji je, osim plaće, na ruke primao naknadu od 1.500 kuna sve do zaposlenja u MUP-u 2004.

I Sanaderova tajnica Jasenka Hmelina je posvjedočila da je uz plaću na ugovor o djelu jednom prilikom od Branke Pavošević dobila kuvertu sa šest ili sedam tisuća kuna, iako je za prekovremeni rad tražila tek pokoji slobodan dan.